Witam. Jeżeli odpowiedz impulsowa pewnego układu jest równa :
\(\displaystyle{ g(t) = e^{-2t}\cos 5t}\)
to jego transmitancja operatorowa wyniesie:
\(\displaystyle{ G(s) = \frac{s+2}{ (s+2)^{2} + 5^{2} } = \frac{s+2}{ s^{2}+4s+29 }}\)
Dobrze liczę?
Transmitancja operatorowa
Transmitancja operatorowa
Ostatnio zmieniony 23 cze 2019, o 19:19 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- Janusz Tracz
- Użytkownik
- Posty: 4076
- Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hrubielowo
- Podziękował: 80 razy
- Pomógł: 1395 razy
Re: Transmitancja operatorowa
Jest ok, choć nie używał bym literki \(\displaystyle{ G}\) w tym przypadku bo \(\displaystyle{ G}\) przypomina mi transformatę \(\displaystyle{ g(t)}\) które jest wyjściem zatem \(\displaystyle{ G}\) nie było by transmitancją ALE jako, że pobudzeniem jest impuls to nie ma to znaczenia bo akurat przy impulsie transmitancja pokrywa się z transformatą wyjścia. Chyba, że stoi za tym właśnie takie rozumowanie wtedy ok.