Bardzo proszę o pomoc,
Mam wyznaczyć transformatę Laplace'a dla tej funkcji:
\(\displaystyle{ f(t)= \begin{cases} \sin t(t),&0 \le t<\pi; \\ 0, & t \ge \pi \end{cases}}\)
Wyznaczyć transformatę Laplace'a dla następujących funkcji
Wyznaczyć transformatę Laplace'a dla następujących funkcji
Ostatnio zmieniony 6 sty 2019, o 12:30 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Otoczenie \begin{cases}...\end{cases} jest wygodniejsze. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Otoczenie \begin{cases}...\end{cases} jest wygodniejsze. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 7918
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1671 razy
Wyznaczyć transformatę Laplace'a dla następujących funkcji
\(\displaystyle{ f( t )= \begin{cases} u(t-0)\cdot \sin(t), \ \ 0\leq t < \pi \\ 0 \ \ t\geq \pi \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ F(s) = \frac{1}{s} \cdot \frac{1}{s^2+1}.}\)
\(\displaystyle{ F(s) = \frac{1}{s} \cdot \frac{1}{s^2+1}.}\)