Wyznacz rozwiazanie ogólne równania
\(\displaystyle{ a_{2}(t)y'' + a_{1}(t)y' + a_{0}(t)y = 0}\)
jezeli \(\displaystyle{ y_1}\) jest rozwiazaniem tego równania .
\(\displaystyle{ y''-2(1 + \tan^2 (t))y = 0, \quad y_{1}(t) = \tan{(t)}}\)
Proszę o pomoc-- 8 sty 2019, o 16:56 --ktoś, coś?
Wyznacz rozw. ogólne równania jezeli y1 jes rozw. rownania
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 8 gru 2018, o 19:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 6 razy
Wyznacz rozw. ogólne równania jezeli y1 jes rozw. rownania
Ostatnio zmieniony 3 sty 2019, o 17:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.
Powód: Używaj LaTeXa do wszystkich wyrażeń matematycznych.