Rozwiązać układ równań różniczkowych

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
michaljst
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 8 gru 2018, o 19:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 6 razy

Rozwiązać układ równań różniczkowych

Post autor: michaljst »

Nastepujacy układy równan rózniczkowych rozwiaz metoda współczyników
nieoznaczonych i metoda przewidywan:

\(\displaystyle{ X'= \left( \begin{array}{ccc} -3 & 2 & 2\\ 2 & -3 & 2\\ 2 & 2 & -3 \end{array} \right)X + \left( \begin{array}{c} e^t \\ e^{-5t} \\ e^t\\ \end{array} \right) \qquad}\)

Proszę o pomoc-- 8 sty 2019, o 16:56 --ktoś, coś?
ODPOWIEDZ