Funkcja Greena

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
Speed094
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 11 paź 2014, o 13:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Funkcja Greena

Post autor: Speed094 »

Zadanie polega na zbudowaniu funkcji Greena dla \(\displaystyle{ xy''+y'=0}\) z warunkami brzegowymi \(\displaystyle{ y\left( 1\right)= \alpha y'\left( 1\right)}\) oraz \(\displaystyle{ y\left( x\right)}\) jest ograniczona przy \(\displaystyle{ x \rightarrow 0}\).

Czyli ten drugi warunek mogę zapisać tak \(\displaystyle{ \lim_{x \to 0} y\left( x\right)=C< \infty}\)
ODPOWIEDZ