Odwrotna tranformata Laplace'a

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
Majk1298
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 4 cze 2018, o 20:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Odwrotna tranformata Laplace'a

Post autor: Majk1298 »

Cześć mam problem z jednym zdaniem.

\(\displaystyle{ \frac{s+2}{s^2+4s+8}}\)

Próbowałem to w taki sposób
\(\displaystyle{ \frac{s+2}{s^2+4s+8}= \frac{s+2}{(s+2)^2+2^2}}\)
Dalej wzór na
\(\displaystyle{ e ^{ \alpha t}\cos ( \beta t)}\)
I wtedy wychodzi mi
\(\displaystyle{ e ^{-2t}\cos (2t)}\)

Byłby mi ktoś w stanie powiedzieć czy dobrze myślę i czy wynik jest poprawny?
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 4 cze 2018, o 23:35 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15688
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5221 razy

Odwrotna tranformata Laplace'a

Post autor: Premislav »

Tak, jest w porządku.
ODPOWIEDZ