Równania różniczkowe o stałych współczynnikach

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
stasix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 2 mar 2018, o 19:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Równania różniczkowe o stałych współczynnikach

Post autor: stasix »

Znajdź rozwiązanie szczególne jednorodnego, liniowego równania różniczkowego o stałych współczynnikach jeżeli znane są jego wartości własne \(\displaystyle{ s_1,s_2,s_3}\) oraz warunki początkowe:

\(\displaystyle{ x(0)= x{_0}}\)
\(\displaystyle{ \frac{dx}{dt}=0}\) dla \(\displaystyle{ t=0}\) ,
\(\displaystyle{ \frac{d^{2}x}{dt^{2}}=0}\) dla \(\displaystyle{ t=0}\) .


Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 6 mar 2018, o 03:37 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ