aproksymacja układu zredukowanego (rozmaitości centralne)

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
karola06
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 17 sty 2016, o 11:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3 razy

aproksymacja układu zredukowanego (rozmaitości centralne)

Post autor: karola06 »

Znajdź aproksymację \(\displaystyle{ x'=Bx+f(x,h(x))}\) dla układu zredukowanego na \(\displaystyle{ W^c}\) w pobliżu "początku":
\(\displaystyle{ x'=-y+xz\\y'=x+yz\\z'=-z-(x^2+y^2)+z^2}\)
ODPOWIEDZ