Na liście zadań mam takie zadanie
\(\displaystyle{ \sin y' = t}\)
No i mi to wygląda jakby sinus był od pochodnej, bo pochodna od sinusa to by było w nawiasie całe, nie? Co z tym się robi?
Funkcja od pochodnej w rownaniu rozniczkowym?
- 062862089986280
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 13 gru 2016, o 02:16
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 875
- Rejestracja: 8 paź 2009, o 10:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: R do M
- Podziękował: 56 razy
- Pomógł: 234 razy
Funkcja od pochodnej w rownaniu rozniczkowym?
\(\displaystyle{ \sin\left(\frac{ \mbox{d}y }{ \mbox{d}t}\right)=t}\)
\(\displaystyle{ \arcsin t=\frac{ \mbox{d}y}{ \mbox{d}t}}\)
\(\displaystyle{ y= \int_{}^{}\arcsin t \mbox{d}t}\)
o ile \(\displaystyle{ y=y(t)}\).
\(\displaystyle{ \arcsin t=\frac{ \mbox{d}y}{ \mbox{d}t}}\)
\(\displaystyle{ y= \int_{}^{}\arcsin t \mbox{d}t}\)
o ile \(\displaystyle{ y=y(t)}\).