Rownanie Bernouliego i II rzedu

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
ewcia_ew89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 2 kwie 2012, o 15:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Rownanie Bernouliego i II rzedu

Post autor: ewcia_ew89 »

Rozwiazac rownania:

1. \(\displaystyle{ y''+4y=4\cos t-\sin t}\)
2. \(\displaystyle{ 3y'-\sin x \cdot y + 3y^{4}\cdot\sin x=0}\)
szw1710

Rownanie Bernouliego i II rzedu

Post autor: szw1710 »

Czytaj starsze i nowsze posty - ostatnio równania różniczkowe pojawiają się bardzo często.
ODPOWIEDZ