odwrotna transformata Laplace`a - 2 równania

Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
Mikkaelo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 26 sie 2011, o 13:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ziemia

odwrotna transformata Laplace`a - 2 równania

Post autor: Mikkaelo »

Witam! Proszę o sprawdzenie dwóch poniższych przekształceń.
\(\displaystyle{ 1)U_{a} (s)=\frac{k_{e}}{I_{wn}} I_{w}(s)\frac{V_{10} (s)}{r} +R_{a} I_{a} (s)(1+sT_{a})}\)
\(\displaystyle{ 2) \frac{sJV_{10}(s)}{r}=\frac{k_{m}}{I_{wn}} I_{w}(s) I_{a}(s)-\frac{rk_{1}}{s}(V_{10} (s)-V_{1} (s)) \pm ±M_g \pm M_{opor}}\)
\(\displaystyle{ 1)U_{a} (s)=\frac{k_{e}}{I_{wn}} \frac{1}{r} \int_{0}^{t} I_{w}(\tau) V_{10}(t-\tau) \mbox{d}\tau + R_{a}I_{a}(t)+R_{a}T_{a} \frac{\mbox{d}I_{a}(t)}{\mbox{d}t}}\) - Tw Borela

\(\displaystyle{ 2) \frac{JV_{10}(s)}{r}=\frac{k_{m}}{I_{wn}} \mbox{d}t \int_{0}^{t} I_{w}(\tau) V_{10}(t-\tau) \mbox{d}\tau - rk(V_{10}(t)-V_{1}(t)) \pm M_g \pm M_{opor}}\) - Całka Duhamela
ODPOWIEDZ