Równania różniczkowe i całkowe. Równania różnicowe. Transformata Laplace'a i Fouriera oraz ich zastosowanie w równaniach różniczkowych.
-
momox
- Użytkownik

- Posty: 11
- Rejestracja: 23 maja 2011, o 16:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: poznan
- Podziękował: 2 razy
Post
autor: momox » 21 cze 2011, o 21:58
Witam nie mogę poradzić sobie z tym zadaniem, a mianowicie:
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi \(\displaystyle{ x^{2}+ y^{2}=16}\), \(\displaystyle{ x^{2}=6y}\)i \(\displaystyle{ y^{2}= \frac{1}{6} x^{2}}\)
Od czego powinienem zacząć, proszę o pomoc. pozdrawiam
-
norwimaj
- Użytkownik

- Posty: 5101
- Rejestracja: 11 mar 2011, o 16:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 52°16'37''N 20°52'45''E
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 1001 razy
Post
autor: norwimaj » 21 cze 2011, o 22:23
Zacznij od zrobienia rysunku i zobaczenia, co chcesz policzyć.