Z Nowym Rokiem

Ważne wydarzenia w życiu forum, nowości i zmiany - wszystkie te informacje będą się tu pojawiać na bieżąco.
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6882
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: kruszewski »

Wszystkim tu piszącym i administrującym życzę przychylnej im czasoprzestrzeni w nadchodzącym roku.
DO SIEGO ROKU!
W.Kr.
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: Kacperdev »

Wzajemnie!
Hayran
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 26 paź 2016, o 16:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 11 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: Hayran »

Do siego roku!
Ps. \(\displaystyle{ 2017\in\mathbb{P}}\)
Ps.2: Może liczba 2017 ma też inne ciekawe własności...?
dec1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 714
Rejestracja: 21 mar 2016, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 191 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: dec1 »

To najmniejsza liczba naturalna, której zapis dziesiętny pierwiastka 3. stopnia zaczyna się dziesięcioma różnymi cyframi

\(\displaystyle{ \sqrt[3]{2017}=12.63480759...}\)
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15688
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5221 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: Premislav »

\(\displaystyle{ 2017}\) to numer tramwaju, którym jeździłem do wujka na partię szachów.
Dołączam się do życzeń.
Awatar użytkownika
xxDorianxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 413
Rejestracja: 1 paź 2016, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 22 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: xxDorianxx »

liczbę \(\displaystyle{ 2017}\) można przedstawić jak sumę kwadratów tylko w jeden sposób
\(\displaystyle{ 2017=44 ^{2}+9 ^{2}}\)
Wzajemnie
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22234
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3759 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: a4karo »

Dla dowolnego \(\displaystyle{ a\in\{1,2,3,4,5,6,7,8,9\}}\)
\(\displaystyle{ 2017 :=\frac{ \frac{aaaaa - aa - a}{aa}\cdot (a + a) - a}{a}}\)

(Inder J. Taneja)
pesel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1708
Rejestracja: 8 cze 2010, o 13:09
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 412 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: pesel »

\(\displaystyle{ 2017}\) jest liczbą pierwszą Friedlandera-Iwańca.
Jest też liczbą pierwszą, która jest sumą czterech kolejnych liczb złożonych.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: bakala12 »

Więcej ciekawostek o pierwszości \(\displaystyle{ 2017}\)
... r.html?m=1
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: yorgin »

kruszewski, dziękujemy

Jeszcze trochę ciekawostek o \(\displaystyle{ 2017}\)

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=z6jMU-AwX34&t=0s
pesel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1708
Rejestracja: 8 cze 2010, o 13:09
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 412 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: pesel »

\(\displaystyle{ 2017}\)

\(\displaystyle{ 4 \cdot (4+1)=20}\)

\(\displaystyle{ (4 \cdot 4)+1=17}\)
Awatar użytkownika
JakimPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2401
Rejestracja: 25 mar 2010, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 459 razy

Z Nowym Rokiem

Post autor: JakimPL »

\(\displaystyle{ 2017=12^3+6^3+4^3+2^3+1^3}\)

miodzio1988

Z Nowym Rokiem

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ 2017=2016+1}\)
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11473
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3157 razy
Pomógł: 748 razy

Re: Z Nowym Rokiem

Post autor: mol_ksiazkowy »

Jakieś plany na 2020 ??? :arrow:
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22234
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3759 razy

Re: Z Nowym Rokiem

Post autor: a4karo »

Emerytura :)
ODPOWIEDZ