Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Awatar użytkownika
bolo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: bolo »

  1. Dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ m}\) dwa pierwiastki równania
    \(\displaystyle{ \frac{2x-1}{x-1}-\frac{x+1}{2x+1}+m=0}\)

    mają różne znaki?
  2. Rozwiąż układ równań:
    \(\displaystyle{ \begin{cases}\frac{1}{\sqrt{x+y}-\sqrt{x}}-\frac{\sqrt{x+y}-\sqrt{x}}{y} =\frac{3}{8} \\ \sqrt{x}+\sqrt{y}=7. \end{cases}}\)
  3. Oblicz cosinus kąta ostrego między przekątnymi prostokąta, którego wierzchołkami są punkty wspólne krzywych o równaniach:
    \(\displaystyle{ x^2+2y^2=24 \\ x^2-2y^2=8.}\)
  4. Romb o kącie ostrym \(\displaystyle{ \alpha}\) i boku \(\displaystyle{ a}\) podzielono odcinkami poprowadzonymi z wierzchołka tego kąta na trzy części o równych polach. Wyznacz długości tych odcinków.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: scyth »

jaka punktacja? po 5 za zadanie czy może po 4 za pierwsze i drugie i 6 za trzecie i czwarte?
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11440
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3156 razy
Pomógł: 748 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: mol_ksiazkowy »

okey
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: scyth »

hmm... okey które?
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11440
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3156 razy
Pomógł: 748 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: mol_ksiazkowy »

moye byc po piec za kazde,
ale, niech bolo decyduje
Awatar użytkownika
bolo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: bolo »

Ja to tylko organizuję i nadzoruję. Aspekt merytoryczny oddaję wam.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Seria 5 (22.10.07r.-28.10.07r.)

Post autor: scyth »

no to może poczekajmy na rozwiązania.
ODPOWIEDZ