żS-1, od: altair3, zadanie 4

Liga
Gość Specjalny
Gość Specjalny
Posty: 168
Rejestracja: 29 wrz 2006, o 18:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Forum Matematyka.pl

żS-1, od: altair3, zadanie 4

Post autor: Liga »

altair3 pisze:Zadanie 4
Skoro wybranie każdej urny jest jadnakowo prawdopodobne, to możemy zadanie uposcić
przyjmując ze wszystkie kule są w jednej dużej urnie. Jest tam N=100 kul, w tym n=45
kul czarnych, a więc
\(\displaystyle{ p= \frac{n}{N}=0,45}\)
Ostatnio zmieniony 6 paź 2007, o 23:22 przez Liga, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

żS-1, od: altair3, zadanie 4

Post autor: scyth »

Proste zadanie - prosta odpowiedź.
5/5
ODPOWIEDZ