Moje doświadczenia w związku...

Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Hania_87 »

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną?
Awatar użytkownika
Undre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1430
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Undre »

Istnieje ;]
Awatar użytkownika
Aramil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 8 wrz 2005, o 18:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: nowhere
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 12 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Aramil »

rzadko sie udzielam ale w tym temacie muszę

przyjaźń miedzy kobietą a mężczyzna NIE istnieje !!


chyba ze ja jeszcze nie spotkalem takiej
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8601
Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 1816 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: luka52 »

To jest tak jak z UFO - ponoć niektórzy widzieli...
Awatar użytkownika
Undre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1430
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Undre »

Jeżeli między dwiema osóbkami płci przeciwnych występuje zero absolutne chemii i jakiegokolwiek pociągu, to czemuż by nie miała między nimi wystąpić przyjaźń ?
Nostry
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1361
Rejestracja: 9 cze 2004, o 15:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Litzmannstadt
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Nostry »

Jeślo on jest gejem a ona lesbijką, to może...
Hania_87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 860
Rejestracja: 18 cze 2007, o 20:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 86 razy
Pomógł: 57 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Hania_87 »

Przyjaźń jest podstawową formą miłości, a życie bez miłości staje się męczeństwem. Dojrzały przyjaciel potrafi mnie kochać niezależnie od tego, czego się dowie o mnie i o moim postępowaniu. Przyjaciele nie przyzwyczajają się do siebie. Nie układają żadnych scenariuszy kolejnych spotkań. Potrafią przebywać ze sobą w ciszy, gdyż już sama obecność przyjaciół jest sposobem komunikowania miłości. Przyjaźń to miejsce, w którym człowiek czuje się wyjątkowo bezpieczny. W kontakcie z przyjacielem nie muszę udawać kogoś innego i przekonywać go, że zasługuję na jego przyjaźń.

Przyjaźń między kobietą i mężczyzną, to spacer wąskim pasmem lądy, pomiędzy zatoką znajomości, a oceanem miłości...
Awatar użytkownika
Undre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1430
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Undre »

Hania_87 pisze:Przyjaźń jest podstawową formą miłości
To jakieś religijne słowa ? Ja tam przyjaźni z miłością nie mylę, bo imo to pomyłka. Zależy co kto przez miłość rozumie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że miłość jest niedefiniowalna jednoznacznie.
Dość ciekawą pozycją dotyczącą tematu jest
Hania_87 pisze:Przyjaźń między kobietą i mężczyzną, to spacer wąskim pasmem lądy, pomiędzy zatoką znajomości, a oceanem miłości...
Nadal podtrzymuję, że jeżeli nie ma "tego czegoś", to nie jest to żadne stąpanie po helu
Awatar użytkownika
taka_jedna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 23 sie 2006, o 14:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Aj em from Poland
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 23 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: taka_jedna »

A moim zdaniem przyjaźń między kobietą i mężczyzną istnieje. Wypowiedź opieram na swoich własnych doświadczeniach .
[/quote]
Awatar użytkownika
rafaluk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 497
Rejestracja: 26 wrz 2007, o 14:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: x=213; y=33; z=79;
Podziękował: 114 razy
Pomógł: 10 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: rafaluk »

A jak ktos ma np. dziewczyne i ma przyjaciolke to tak moze byc.
Awatar użytkownika
Comma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 647
Rejestracja: 22 lis 2004, o 19:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: B-j
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 77 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Comma »

Wg mnie istnieje, ale pod warunkiem, że oboje są wolni.
Wyobraźcie sobie, że Wasza druga połówka jest bardzo mocno związana z kimś odmiennej płci... nie budzi obaw lub zazdrości?
juzek_ka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 gru 2007, o 21:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: land

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: juzek_ka »

Ja też rzadko się udzielam ale polecam lekture w wikipedi hasło miłość
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Lady Tilly »

juzek_ka pisze:...polecam lekture w wikipedi hasło miłość
Definicja nie jest jednoznacznie rozumiana przez ludzi i nie jest pojęciem ścisłym ---> tutaj
elodymek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 11 gru 2007, o 20:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 4 razy

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: elodymek »

Piekny post Hania_87 Fajna sprawa taka przyjaźń. Nie chce sie na ten temat wypowiadać, bo nie mam pojęcia ani o miłości ani o przyjaźni... Taa, samotność. Mam nadzieję że takie coś istnieje, tylko nie każdemu jest dane jej zaznać... Najgorsze jest jak ktos chce, ale nie może tego osiągnąć... taka dolina, że sie aż płakać chce... Fuck! Mógłbym tu całą książke napisać na ten temat, ale po co mi to. Pozdrawiam
Groszkin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dęblin

Moje doświadczenia w związku...

Post autor: Groszkin »

Przyjazn a milosc to dzis to samo.
ODPOWIEDZ