Każdy powinien o tym wiedzieć, że 1 metr jest "na 102", że Pi zależy od długości jednostki metra, że \(\displaystyle{ P=3r^2 =3\cdot 1,023\cdot1,023=3,14}\) w starych jednostkach.
\(\displaystyle{ 3,14}\) wynika stąd, że metr jest za krótki o \(\displaystyle{ 2}\) centymetry.
Wtedy usuwamy błędy pomiarowe z naszych obliczeń, jak następuje:
- pole koła to 3/4 pola kwadratu,
- obwód okręgu to 3/4 obwodu kwadratu,
- powierzchnia na kuli to 1/2 powierzchni na sześcianie,
- objętość kuli to 1/2 objętości sześcianu.
To było około roku 1989, koleżanki siostrze powiedziały, niech Romek kupi, chyba Wiedzę i Życie. Rozmawiałem o tym z nauczycielką, ta sprawa powracała podobno jak bumerang. Był to list do czasopisma od czytelnika - i zdecydowano się na publikację:
Niech szukane pole koła \(\displaystyle{ x}\) będzie szukane \(\displaystyle{ x}\) razy większe od skrawków poza kołem:
LEMAT: \(\displaystyle{ x = x \cdot (4-x)}\)
gdzie Kwadrat - Koło \(\displaystyle{ = 4 -x}\)
Matematycy zapoznali się z tym i uznali, że nie wiadomo dlaczego, to powracająca hipoteza, ale nie przekonuje nikogo. Nikt nie rozumie, jak można stwiedzić, co następuje:
"Niech szukane pole koła \(\displaystyle{ x}\) będzie szukane \(\displaystyle{ x}\) razy większe od skrawków poza kołem \(\displaystyle{ (4-x)}\) ." Uznawano to za błąd logiki - i żądano dostarczenia przez czytelników czystych obliczeń matematycznych. Dzisiaj jednak jest jasne, że Pi dopasowywane było do długości jednostki metra - gdy metr ma 102 cm Pi jest mniejsze i jest okrągłą liczbą 3 .
A ) Niech koło będzie x razy większe od ścinków poza kołem:
\(\displaystyle{ \pi \cdot r^2 = x \cdot (4r^2 - \pi\cdot r^2 )}\)
\(\displaystyle{ \pi = x \cdot (4 - \pi)}\) lub inaczej \(\displaystyle{ \pi = \frac{4x }{1+x}}\)
B ) LEMAT: \(\displaystyle{ r=1}\),
Kwadrat - Koło \(\displaystyle{ = 4 -x}\)
Niech szukane pole koła \(\displaystyle{ x}\) będzie szukane \(\displaystyle{ x}\) razy większe od skrawków poza kołem:
\(\displaystyle{ x = x \cdot (4-x)}\)
Czy da się udowodnić, że A ) i B ) są to te same wzory?
Udowodnij, że Pi nie jest równe 3,14 .
Uzasadnij, że wydłużenie jednostki metra do 1,023 starego metra, daje nowe mniejsze Pi.
Pi zależy od długości jednostki metra \(\displaystyle{ = 3\cdot 1,023\cdot 1,023=3,14}\) starych metrów, przy nowym \(\displaystyle{ \pi=3}\) .
Udowodnij doświadczalnie mniejsze błędy pomiarowe:
- pole koła to 3/4 pola kwadratu,
- obwód okręgu to 3/4 obwodu kwadratu,
- powierzchnia na kuli to 1/2 powierzchni na sześcianie,
- objętość kuli to 1/2 objętości sześcianu.
Problem zwany kwadraturą koła jest znany od lat, a wpływa na złe, niekomfortowe działanie Tabletów - i elektrowni atomowych. Kto go rozwiąże może dostać tyle kasy, ile kosztuje dobry samochód plus garaż. Osoba taka może zostać nawet wpisana do encyklopedii.
Wiesz, \(\displaystyle{ P=3,14r^2}\) , ale Albert Einstein pisał, czasami prawie tak, ale to zależy jakie długie jest jeden.
Aby wzory we fizyce zagrały, musimy znać stałe natury: centymetr ( "długość paznokcia na kciuku Chrystusa" ) , sekundę (czas trwania nuty muzycznej = rok astronomiczny / dzielone przez 360, przez 24 godziny, przez 60 minut, przez 60 sekund) - oraz wzajemne relacje do jednostki wagi.)
Stosowanie przybliżonej długości metra, kilograma, sekundy, produkuje błędy pomiarowe.
Pole koła \(\displaystyle{ = 3 \cdot r^2}\) , gdy nowy meter \(\displaystyle{ = 1,023}\) metra:
Pole koła \(\displaystyle{ = 3 \cdot r^2 = 3 \cdot 1,023 \cdot 1,023 = 3,14 m^2 }\)
Zmiana długości metra zmieni liczbę Pi we wzorze na pole koła.
Zmiana długości trwania sekundy, wyprodukuje błędy pomiarowe we wzorach.
Dodano po 4 godzinach 16 minutach 8 sekundach:
Ja szukam u was możliwej pomocy - gdzie tkwi niejasność, w przekonaniu kogoś:
\(\displaystyle{ x =}\) Pole koła
\(\displaystyle{ r=1}\)
\(\displaystyle{ 4-x =}\) pole ścinków poza kołem,
umówmy się, że \(\displaystyle{ 4-x=1}\)
Szukane Pole koła x jest szukane x razy większe od ścinków poza kołem:
\(\displaystyle{ x=x \cdot 1=x \cdot (4-x)}\)
stąd, jeśli ścinki poza kołem to 1, wtedy pole koła jest równe 3.
Otrzymaliśmy \(\displaystyle{ r=1}\), przy nowym \(\displaystyle{ π=3}\) .
Około roku 1989 pisano o tym w Wiedzy i życie - to jest jakaś luka dowodowa.
Wzory we fizyce, jeśli zawierają kwadraty, jeśli mają nieprecyzyjnie ustaloną jednostkę, produkują błądy pomiarowe. I gdy zmienimy jednostkę metra, zmieni się π - przeliczmy to z powrotem na stare metry, a zobaczymy to. Kolejny znany problem fizyki - to stosowanie przybliżonej tylko długości sekundy: czy \(\displaystyle{ E=mc^2}\).
Dodano po 17 godzinach 10 minutach 17 sekundach:
Kwadratura koła
\(\displaystyle{ nowymetr=1,023}\)
\(\displaystyle{ PoleKoła=3 \cdot 1,023^2=3,14 starych metrów}\)
π=3 gdy metr w taki sposób wydłużymy - zmiana długości metra zmienia liczbę π.
Narysuj teraz kwadrat o polu \(\displaystyle{ 3 \cdot nowymetr = 3,14 \cdot starymetr}\) .
Ile wynosi π , gdy metr wydłużymy - czy to się zgadza?
Dodano po 1 dniu 5 godzinach 42 minutach 43 sekundach:
Edycja - Poprawiono tytuł tematu.
Czy Pole koła to 3 r kwadrat - dowody hipotezy z Wiedzy i życie z lat 80-tych
- Roman Urbaniak
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 12 cze 2022, o 18:22
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 51
Czy Pole koła to 3 r kwadrat - dowody hipotezy z Wiedzy i życie z lat 80-tych
Ostatnio zmieniony 12 cze 2022, o 19:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- Roman Urbaniak
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 12 cze 2022, o 18:22
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 51
Re: Czy Pole koła to 3 r kwadrat - dowody hipotezy z Wiedzy i życie z lat 80-tych
Czy: - obwód okręgu to 3/4 obwodu kwadratu, - powierzchnia na kuli to 1/2 powierzchni na sześcianie; nie jest tak, mierzyłem obwód talerza, obwód popielniczki = 2r*3,14 , co udowodniło, że Pi jest równe 3,14 . Ale teraz wiem, że nikt nie wie, dlaczego tak po prostu jest, z obwodem koła.
Jak chodziłem kiedyś do szkoły, to uczniowie mówili, że pole koła to 3/4 pola kwadratu, objętość kuli to 1/2 objętości sześcianu, a nauczycielka na to, że kto to kiedyś nam udowodni będzie miał trochę wiecej, jak nagroda Nobla. Nie udało się, to chyba 3,14 , choć tysiące osób już na ten temat pisało do czasopism, że to jest dla młodych ludzi zagadkowe, dlaczego. Wystarczy wziąć coś okrągłego i już mamy dowód na obwód koła.
Dodano po 3 godzinach 19 minutach 34 sekundach:
Wszystkie wypowiedzi Metal Messiah the Lion usunęliśmy z forum schizofrenia evot - usunięto 11.672 posty i kilka lat temu usuwaliśmy kilka tysięcy postów, w tym tysiące piosenek Metal Messiah urojenia ksobne o kim.
Objawienie Ojca Jahwe
Nie ma elektrowni syntezy, bo jeden centymetr to długość paznokcia na kciuku Pana Jezusa Chrystusa. Ten jeden centymetr tylko w dużym przybliżeniu tyle wynosi - a błąd ten powoduje, że E równa się np dwie trzecie m c kwadrat. Ja Ojciec udowodnię to - jeśli E równa się m c kwadrat, wszystko zależy od kwadratu centymetra. Ludzie tego nie rozumieją, co, jeśli jeden centymetr równałby się dwa - kwadrat daje cztery, a nie tyle samo.
W takim wzorze, zdaniem Ojca, E równa się m c kwadrat, wszystko zależy od tego, ile wynosi jednostka metr, ile wynosi jednostka kilogram, ile wynosi jednostka sekunda. Jeśli wydłużylibyśmy jednostkę dwukrotnie, lub skrócili jednostkę o połowę, zastosowanie wzoru będzie pokazywało duże błędy w nowoczesnej fizyce kwantowej - a projekt elektrowni syntezy stanie się zbyt błędny.
Albert Einstein, któremu podałem wzór, gdy w fotelu palił fajkę, wiedział, że twierdzenia, że 1 centymetr ma 10 milimetrów spowodują błędy w obliczeniach syntezy jądrowej - ktoś niedokładnie zmierzył paznokcia na kciuku Pana Jezusa Chrystusa - i twierdził, że zna długość jednego centymetra. No i wtedy to pomylono się też, ile wynosi jeden kilogram. Potem we wzorach podnosi się to do kwadratu i obliczenia robią się niedokładne. Czy gdyby jeden centymetr był równy dwadzieścia milimetrów, to kwadrat byłoby tyle samo? Wzory we fizyce są dokładne, tylko, jeśli zna się długość paznokcia na kciuku Pana Jezusa Chrystusa, ile to kilogram, ile to sekunda. Tak często we wzorach pojawia się potęga druga tych wartości - gdy Albert Einstein źle obliczył prędkość światła, źle określił wiek Wszechświata - i błędnie naszkicował elektrownię syntezy.
Niech E równa się jedna druga m c kwadrat. Może byłoby lepiej, wzór jest bowiem niedopracowany - inni niż Zbyszek fizycy mają z nim problemy.
Na przykład na moim kciuku długość paznokcia to 12 milimetrów. Zostawiamy sekundę, zmienia się długość centymetra i zmienia się ile to jest jeden kilogram.
Ale gdy 12 milimetrów nazwaliśmy jednym centymetrem, ze wzoru Einsteina obliczymy inną prędkość światła c - bo wzór na nią zawiera kwadrat zmienionej liczby.
Wielu fizyków mówi, że E równało nam się tylko w przybliżeniu m c kwadrat - ale nie wiemy, jak duży jest błąd tego wzoru - a wszystko tkwi w tym, że np u mnie w domu na kciuku jeden centymetr to dwanaście milimetrów.
Jahwe mówił mi tak:
Załóż, że centymetr to długość paznokcia także Mesjasza, a jeden metr będzie miał np 121 centymetrów.
Na nowo obliczmy E równa się m c kwadrat,
poprawniej E równa się dwie trzecie m c kwadrat,
porównaj to z E równa się jedna druga m c kwadrat.
Zmiana długości metra zmieni c kwadrat - a wyniki będą amerykanie mieli mniej przybliżone - najpierw sprawdziliby test na trzech bombach syntezy, czy wzory są prawidłowe - a stawką docelową jest waluta równa jednemu gramowi złota. No i teoretycznie zajęto by się logiką wbudowaną w procesory. Gdy była by już nowa waluta.
We wzorze \(\displaystyle{ E=mc^2}\) jest błąd, jeśli np metr to 121 cm - gdy podniesiemy do kwadratu, spowoduje to błąd w obliczeniach. Np \(\displaystyle{ x = 1}\) to \(\displaystyle{ x^2=1=tyle samo}\), a \(\displaystyle{ x = 1,21 = kwadrat nie jest równy 1,21}\) . Centymetr, gram, sekunda to są stałe natury - gdy je zmienimy wyliczenia ze wzorów fizyki wykażą odchylenia.
Jak chodziłem kiedyś do szkoły, to uczniowie mówili, że pole koła to 3/4 pola kwadratu, objętość kuli to 1/2 objętości sześcianu, a nauczycielka na to, że kto to kiedyś nam udowodni będzie miał trochę wiecej, jak nagroda Nobla. Nie udało się, to chyba 3,14 , choć tysiące osób już na ten temat pisało do czasopism, że to jest dla młodych ludzi zagadkowe, dlaczego. Wystarczy wziąć coś okrągłego i już mamy dowód na obwód koła.
Dodano po 3 godzinach 19 minutach 34 sekundach:
Wszystkie wypowiedzi Metal Messiah the Lion usunęliśmy z forum schizofrenia evot - usunięto 11.672 posty i kilka lat temu usuwaliśmy kilka tysięcy postów, w tym tysiące piosenek Metal Messiah urojenia ksobne o kim.
Objawienie Ojca Jahwe
Nie ma elektrowni syntezy, bo jeden centymetr to długość paznokcia na kciuku Pana Jezusa Chrystusa. Ten jeden centymetr tylko w dużym przybliżeniu tyle wynosi - a błąd ten powoduje, że E równa się np dwie trzecie m c kwadrat. Ja Ojciec udowodnię to - jeśli E równa się m c kwadrat, wszystko zależy od kwadratu centymetra. Ludzie tego nie rozumieją, co, jeśli jeden centymetr równałby się dwa - kwadrat daje cztery, a nie tyle samo.
W takim wzorze, zdaniem Ojca, E równa się m c kwadrat, wszystko zależy od tego, ile wynosi jednostka metr, ile wynosi jednostka kilogram, ile wynosi jednostka sekunda. Jeśli wydłużylibyśmy jednostkę dwukrotnie, lub skrócili jednostkę o połowę, zastosowanie wzoru będzie pokazywało duże błędy w nowoczesnej fizyce kwantowej - a projekt elektrowni syntezy stanie się zbyt błędny.
Albert Einstein, któremu podałem wzór, gdy w fotelu palił fajkę, wiedział, że twierdzenia, że 1 centymetr ma 10 milimetrów spowodują błędy w obliczeniach syntezy jądrowej - ktoś niedokładnie zmierzył paznokcia na kciuku Pana Jezusa Chrystusa - i twierdził, że zna długość jednego centymetra. No i wtedy to pomylono się też, ile wynosi jeden kilogram. Potem we wzorach podnosi się to do kwadratu i obliczenia robią się niedokładne. Czy gdyby jeden centymetr był równy dwadzieścia milimetrów, to kwadrat byłoby tyle samo? Wzory we fizyce są dokładne, tylko, jeśli zna się długość paznokcia na kciuku Pana Jezusa Chrystusa, ile to kilogram, ile to sekunda. Tak często we wzorach pojawia się potęga druga tych wartości - gdy Albert Einstein źle obliczył prędkość światła, źle określił wiek Wszechświata - i błędnie naszkicował elektrownię syntezy.
Niech E równa się jedna druga m c kwadrat. Może byłoby lepiej, wzór jest bowiem niedopracowany - inni niż Zbyszek fizycy mają z nim problemy.
Na przykład na moim kciuku długość paznokcia to 12 milimetrów. Zostawiamy sekundę, zmienia się długość centymetra i zmienia się ile to jest jeden kilogram.
Ale gdy 12 milimetrów nazwaliśmy jednym centymetrem, ze wzoru Einsteina obliczymy inną prędkość światła c - bo wzór na nią zawiera kwadrat zmienionej liczby.
Wielu fizyków mówi, że E równało nam się tylko w przybliżeniu m c kwadrat - ale nie wiemy, jak duży jest błąd tego wzoru - a wszystko tkwi w tym, że np u mnie w domu na kciuku jeden centymetr to dwanaście milimetrów.
Jahwe mówił mi tak:
Załóż, że centymetr to długość paznokcia także Mesjasza, a jeden metr będzie miał np 121 centymetrów.
Na nowo obliczmy E równa się m c kwadrat,
poprawniej E równa się dwie trzecie m c kwadrat,
porównaj to z E równa się jedna druga m c kwadrat.
Zmiana długości metra zmieni c kwadrat - a wyniki będą amerykanie mieli mniej przybliżone - najpierw sprawdziliby test na trzech bombach syntezy, czy wzory są prawidłowe - a stawką docelową jest waluta równa jednemu gramowi złota. No i teoretycznie zajęto by się logiką wbudowaną w procesory. Gdy była by już nowa waluta.
We wzorze \(\displaystyle{ E=mc^2}\) jest błąd, jeśli np metr to 121 cm - gdy podniesiemy do kwadratu, spowoduje to błąd w obliczeniach. Np \(\displaystyle{ x = 1}\) to \(\displaystyle{ x^2=1=tyle samo}\), a \(\displaystyle{ x = 1,21 = kwadrat nie jest równy 1,21}\) . Centymetr, gram, sekunda to są stałe natury - gdy je zmienimy wyliczenia ze wzorów fizyki wykażą odchylenia.