Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
W dniu 23.12.2017 użytkowniczka Sylwia95 zamówiła u mnie wykonanie trzech zadań z pięciu zamieszczonych w wątku 427620.htm.
Zlecenia online opłaca się przed wykonaniem. Wielokrotnie tego rodzaju usługi wykonywałem i zawsze były opłacane przed rozpoczęciem realizacji. Klienci byli zadowoleni. Pani Sylwia95 nie chciała się zgodzić na takie rozwiązanie. Po długich negocjacjach (prywatne wiadomości) stanęło na tym, że wykonam pierwsze trzy zadania, dostarczę rozwiązania na podany adres mailowy i otrzymam ustaloną zapłatę w postaci przelewu bankowego na moje konto.
Po przekazaniu rozwiązań w dniu 23.12.2017 (ok. 22:30) Pani [url=https://www.matematyka.pl/profiles/137125.htm]Sylwia95[/url] nie dokonała przelewu na moje konto tłumacząc się koniecznością weryfikacji rozwiązań (czy czasem nie przysłałem zupełnie nieprzydatnych rzeczy).
Wczoraj napisałem do użytkowniczki mail z monitem o dokonanie przelewu i przesłanie na mój mail potwierdzenia. To samo napisałem w prywatnej wiadomości. Wyznaczyłem ostateczny termin na dziś (środa, 27.12) na 12:00. Monit ponowiłem dziś z rana. Wobec braku odzewu wykonuję zapowiedzianą sankcję w postaci opisu sprawy na forum.
Brak zapłaty za wykonane zlecenie jest zwyczajną kradzieżą. Dlatego przestrzegam forumowiczów przed wykonywaniem zleceń dla użytkowniczki [url=https://www.matematyka.pl/profiles/137125.htm]Sylwia95[/url].
Zlecenia online opłaca się przed wykonaniem. Wielokrotnie tego rodzaju usługi wykonywałem i zawsze były opłacane przed rozpoczęciem realizacji. Klienci byli zadowoleni. Pani Sylwia95 nie chciała się zgodzić na takie rozwiązanie. Po długich negocjacjach (prywatne wiadomości) stanęło na tym, że wykonam pierwsze trzy zadania, dostarczę rozwiązania na podany adres mailowy i otrzymam ustaloną zapłatę w postaci przelewu bankowego na moje konto.
Po przekazaniu rozwiązań w dniu 23.12.2017 (ok. 22:30) Pani [url=https://www.matematyka.pl/profiles/137125.htm]Sylwia95[/url] nie dokonała przelewu na moje konto tłumacząc się koniecznością weryfikacji rozwiązań (czy czasem nie przysłałem zupełnie nieprzydatnych rzeczy).
Wczoraj napisałem do użytkowniczki mail z monitem o dokonanie przelewu i przesłanie na mój mail potwierdzenia. To samo napisałem w prywatnej wiadomości. Wyznaczyłem ostateczny termin na dziś (środa, 27.12) na 12:00. Monit ponowiłem dziś z rana. Wobec braku odzewu wykonuję zapowiedzianą sankcję w postaci opisu sprawy na forum.
Brak zapłaty za wykonane zlecenie jest zwyczajną kradzieżą. Dlatego przestrzegam forumowiczów przed wykonywaniem zleceń dla użytkowniczki [url=https://www.matematyka.pl/profiles/137125.htm]Sylwia95[/url].
- Premislav
- Użytkownik
- Posty: 15687
- Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 196 razy
- Pomógł: 5221 razy
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Jak nie chciała się zgodzić, to należało podziękować za współpracę. Pańska tożsamość jest znana/łatwa do poznania, a jej nie, więc próba oszustwa z Pana strony tylko by zaszkodziła, a nie ma powodu, by jej wierzyć. Por. 343038.htm
No i jakiś ban by się przydał, choć jak pisze leg14, niewiele to pewnie da.
EDIT: usuwam polityczną wstawkę na prośbę autora wątku.
No i jakiś ban by się przydał, choć jak pisze leg14, niewiele to pewnie da.
EDIT: usuwam polityczną wstawkę na prośbę autora wątku.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2017, o 16:29 przez Premislav, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Też o tym myślałem, ale ciekawiły mnie te negocjacje. Dlatego spróbowałem. Oczywiście więcej razy nie wykonam zlecenia nie opłaconego z góry.Jak nie chciała się zgodzić, to należało podziękować za współpracę.
Innym rozwiązaniem jest zarejestrowanie usługi na Allegro. Tam już są dane teleadresowe i można skutecznie dochodzić zapłaty.
-
- Użytkownik
- Posty: 395
- Rejestracja: 22 paź 2009, o 09:51
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kutno
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 38 razy
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Tutaj nie powinny być podawane gotowe rozwiązania, tylko wskazówki. Myślą, że wszystko jest za darmo – przepisać i bez wysiłku....
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Tu mamy wolontariat. Jeśli ktoś chce rozwiązań, niech płaci.marika331 pisze:Tutaj nie powinny być podawane gotowe rozwiązania, tylko wskazówki. Myślą, że wszystko jest za darmo – przepisać i bez wysiłku....
-
- Użytkownik
- Posty: 22210
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
A może warto zrobić taką czarna listę (a admini maja pewnie możliwości śledzenia duplikowanych kont, choćby przez adresy IP).
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Zauważmy jednak, że upowszechnianie IP byłoby łamaniem ustawy o ochronie danych osobowych. Takie rzeczy mogą być udostępniane jedynie na życzenie organów ścigania lub adwokatów reprezentujących ludzi w sprawach cywilnych. Adresy IP są dostępne administracji forum i dostarczycielom hostingu forum. Nie ma sensu tworzyć czegoś, co już jest.
-
- Użytkownik
- Posty: 22210
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3755 razy
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Alez właśnie taka była moja intencja. To administratorzy, znając IP mogliby zapobiegać tworzeniu kolejnych kont przez tych samych użytkowników.
-
- Administrator
- Posty: 34285
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Użytkowniczka Sylwia95 nie zapłaciła za wykonaną usługę
Multikonta są zakazane, więc moderatorzy ścigają takie rzeczy.a4karo pisze:To administratorzy, znając IP mogliby zapobiegać tworzeniu kolejnych kont przez tych samych użytkowników.
JK