Jak obliczyć wartość głupoty?

Analiza123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 135
Rejestracja: 16 lis 2017, o 17:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: Analiza123 »

Jak wyżej,bo maiało by to dosyć praktyczne zastosowanie.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8570
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 306 razy
Pomógł: 3347 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: kerajs »

Mierzy to np: IQ

75-85 → ociężałość umysłowa
(50-59) 50-74 → debilizm
(20-49) 25-49 → imbecylizm
(00-19) 00-24 → idiotyzm.
Awatar użytkownika
Igor V
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1605
Rejestracja: 16 lut 2011, o 16:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 604 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: Igor V »

Problem w tym że IQ nie ma związku z "głupotą" czy "mądrością". Potrzeba przy najmniej kilku różnych testów by zmierzyć to co IQ chciałoby zmierzyć. Poza tym dodatkowo wszystko zależy od tego jak się definiuje głupotę :
- nie umie układać jakiś klocków i dopasowywać wzorków
- nie umie całkować albo liczyć warstw
- nie umie rozwiązywać problemów
- nie jest zaradny życiowo
itd.
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5703
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 129 razy
Pomógł: 524 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: arek1357 »

Jak obliczyć wartość głupoty, otóż wystarczy poczytać kilka złotych myśli pana S. Hawkinga, oraz przyrównać to do średnio zdrowego rozsądku i wyjdzie coś z pogranicza idiotyzmu z imbecylizmem.
Awatar użytkownika
AiDi
Moderator
Moderator
Posty: 3841
Rejestracja: 25 maja 2009, o 22:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 702 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: AiDi »

Ewentualnie pójść na łatwiznę i poczytać/posłuchać wypocin intelektualnych niektórych katolickich duchownych.
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5703
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 129 razy
Pomógł: 524 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: arek1357 »

Ale takich nie czytam chyba nie masz na myśli np Tomasza z Akwinu Erazma z Rotterdamu czy św. Augustyna, sami tytani intelektu, Hawkingiem by pozamiatali jak miotłą...
Zresztą jak już gdzieś wspominałem to wszyscy tak zwani ateiści oświeceni są okultystami, kabalistami różokrzyżowcami, itd... Zero w nich nawet czystego materializmu Hawking też pewnie sobie lata w fartuszku masońskim i śpiewa pod posągiem sowy...

A choćby na otwarciu tunelu elita racjonalnie myślących nowoczesnej europy oddaje cześć diabłu...

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=3LmMJTFFqug


W dzisiejszych czasach bardzo trudno o prawdziwego materialistę nawet...
Ostatnio zmieniony 25 lis 2017, o 16:01 przez arek1357, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15685
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 195 razy
Pomógł: 5219 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: Premislav »

Zresztą jak już gdzieś wspominałem to wszyscy tak zwani ateiści oświeceni są okultystami, kabalistami różokrzyżowcami, itd...

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=eoxbVWIl67Q
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5703
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 129 razy
Pomógł: 524 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: arek1357 »

Powyżej dodałem dowód taki malutki...
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15685
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 195 razy
Pomógł: 5219 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: Premislav »

Chodzi mi o to, że jeśli twierdzisz, że wszyscy ludzie z jakiejś grupy są kimś tam, to trzeba to wykazać dla każdej jednej osoby (nie wystarczy powiedzieć, że np. Newton był różokrzyżowcem czy coś tam).
Aha, Hawking nie lata w fartuszku masońskim, bo nie może chodzić, zresztą śpiewać też za bardzo nie może. Szach mat.
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5703
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 129 razy
Pomógł: 524 razy

Re: Jak obliczyć wartość głupoty?

Post autor: arek1357 »

Ale jak widać sporo z nich niestety kłania się swemu panu a Hawking nie lata i nie śpiewa to wiem ale ze słuchawkami na uszach słucha rytuałów pewnie lub w inny sposób wszak niedawno wypowiedział się z aprobatą o rządzie światowym a rząd światowy to co innego jak nie banda iluminatów.


A tu masz następnych co się lubują w rytuałach cała wierchuszka Ameryki:

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=4KksH27zMEw


Oczywiście że dla każdego nie udowodnię że lata w fartuszku ale jak widać ci znaczący co by nie mówić jednak to robią...
ODPOWIEDZ