Denerwuje mnie

Awatar użytkownika
Janusz Tracz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4065
Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hrubielowo
Podziękował: 80 razy
Pomógł: 1392 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: Janusz Tracz »

W ogóle co to za dziwaczna nazwa \(\displaystyle{ \text{{\red{jedno}}mian}}\) skoro wyraźnie widzę \(\displaystyle{ x^{{\red{2}}}+2x}\)
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15687
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5220 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: Premislav »

No przepraszam bardzo, ja dobrze wiem, co piszę, ale nie będę tego uzasadniał, bo szkoda czasu, a poza tym jeszcze bym się pomylił pisząc uzasadnienie. Panie Janusz Tracz, proszę zapoznać się z następującymi pozycjami:
Renta Bednarz, MATEMATYKA OD PODSTAW DO MATURY czyli Everest w zasięgu Twojej dłoni
Danuta Jama, Pokochaj matmę. Część 1. Algebra i wstęp do analizy
Krzysztof Cywiński, Matematyka dla humanistów, dyslektyków i innych przypadków beznadziejnych
Lech Wałęsa, Droga do prawdy

xDDDDD-- 14 lis 2017, o 21:05 --Chyba łatwo zgadnąć, kogo tu parodiuję.
Awatar użytkownika
NogaWeza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1481
Rejestracja: 22 lis 2012, o 22:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 147 razy
Pomógł: 300 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: NogaWeza »

Skisłem xDDDD
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5747
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 130 razy
Pomógł: 526 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: arek1357 »

Nie wiem tylko czy 2,4 to dwa przecinek cztery, czy to jest czasem dwa oraz cztery, a jak napiszę dwa i cztery czy to będzie może trzeci przypadek, zagubiłem się już.

Krzysztof Cywiński, Matematyka dla humanistów, dyslektyków i innych przypadków beznadziejnych
Lech Wałęsa, Droga do prawdy
Matematyka dla lewaków to taka w której fffszystko jest prawdą...

czy jest może matematyka dla idiotów?

Mnie na przykład wkurzała trochę inna, ale analogiczna rzecz, otóż jak pisałem na sprawdzianie rozwiązania równania kwadratowego
\(\displaystyle{ x_1=2, \ x_2=4}\), to nauczyciel mi dopisywał, że może też być \(\displaystyle{ x_1=4, \ x_2=2}\)i odejmował mi jeden punkt. Przecież to nie ma znaczenia.
Otóż ma znaczenie bo na zbiór rozwiązań tego Twego równania nie działała żadna grupa permutacji, nauczyciel chciał ci to ukazać w sposób zawaluowany
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15687
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5220 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: Premislav »

Wszystko Ci się kojarzy z lewakami (też nie lubię szeroko pojętej lewicy, ale bez przesady), podobnie jak mnie wszystko się kojarzyło z seksem 10 lat temu. Może to znak, że chciałbyś się zaprzyjaźnić z bojownikami o wolność spod znaku Antify? Bardzo przytulni są i lubią w pu…szczy kampinoskiej się spotykać.

Nauczyciel nie wiedział, co to jest działanie grupy na zbiorze, takie rzeczy u niektórych widać po twarzy.
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5747
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 130 razy
Pomógł: 526 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: arek1357 »

Wszystko Ci się kojarzy z lewakami
Ale niekoniecznie bo z idiotami też, w końcu poszukuję książki: "matematyka dla idiotów..."
Nauczyciel nie wiedział, co to jest działanie grupy na zbiorze
Mój kolega Zenek po piątym piwie wie już wszystko a z nauczycielami to miał tyle wspólnego co nic...

Gorsi od lewaków są hiperlewacy np.: Hawking...
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34239
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Denerwuje mnie

Post autor: Jan Kraszewski »

Panowie, chyba zaraz przeniosę dyskusję do "Off-topic...".

JK
ODPOWIEDZ