U progu rewolucji!

void142
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 28 lis 2016, o 20:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazury

U progu rewolucji!

Post autor: void142 »

Witajcie!
Temat dosc mowic ze pilny! Po prostu czas nagli. Orientuje sie ktos w jaki sposob moge zobaczyc pelna liczbe \(\displaystyle{ 2^{74,207,281} -1}\)? Jest to o tyle istotne, ze natrafilem na ciekawa zalenozc liczb pierwszych. Mianowicie wyznaczanie kolejnych liczb pierwszych wedlug pewnego schematu. I musze dojsc jaka jest to liczba. Jesli jest to liczba z taka koncowka jaka oczekuje to wiem jaka jest liczba wieksza! Prosze pomozcie znalezc miejscie w sieci/program ktory rozpisze ja w calosci.
Pozdrawiam grono matematykow!
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: leg14 »

Napisz do mnie na priv. Ja wiem jaka liczba jest wieksza od \(\displaystyle{ 2^{74,207,281} -1}\)
void142
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 28 lis 2016, o 20:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazury

Re: U progu rewolucji!

Post autor: void142 »

Nic nie wiesz smiertelniku. Ale powiem ci gdzie tkwil blad w badaniach liczb pierwszych. Ktos powiedzial ze liczba pierwsza to atom wszechswiata, to dlaczego ludzie probuja rozwiklac cos prostego skomplikowanymi sposobami? Podobnie z graficznym ukladem liczb pierwszych. Jak mozna doszukiwac sie abstrakcyjnej matematyki w fizycznym swiecie? To smiesznosc. Najznamienitsi ludzie na tym swiecie czesto zgadzali sie i glosili pewna teze. Wielki umysl nie powinien komplikowac tylko ulatwiac pewne zagadnienie. Dlatego tez i metoda wyznaczania liczb pierwszych powinna i jest banalnie prosta. Podstawowe prawa arytmetyki nimi rzadza. Nie zadne spiralki Uloma czy funkcje dzeta. Zwykla suma pewnych czynnikow. Tak proste lecz zeby uzyskac cos tak pieknego trzeba znalezc rownie piekny substrat. Jesli nie ma tu osob ktore potrafia cos wniesc to niech nie robia tego co zwykle czyli nabijania postow. Wiekszosc na tym forum ma po 50000 tysiecy postow i 200 pomocy. To doskonale pokazuje w jakim celu sie udzielacie. Smieszne jednostki.
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15687
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5221 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: Premislav »

Wyjdź
Kaf
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 826
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 11:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 187 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: Kaf »

Druga linijka tutaj, kliknij w "22,338,618 digits":

Kod: Zaznacz cały

https://www.mersenne.org/primes/?press=M74207281


Poza tym zdanie
Wiekszosc na tym forum ma po 50000 tysiecy postow i 200 pomocy
jest co najmniej mocno nietrafione.

Jak na siedemnastolatka jesteś bardzo butny. Chcesz robić rewolucję w matematyce? (szczególnie patrzą na np. 420103.htm#p5487589 jest to mocno wątpliwe) Matematyka uczy pokory, widać że się matematyki nie uczyłeś nigdy naprawdę.
void142
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 28 lis 2016, o 20:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazury

Re: U progu rewolucji!

Post autor: void142 »

W zadnym stopniu to nie kwestia pokory. Problem tkwi w tym ze na polskich forach jest MASA osob ktore tylko chodza i wypisuja tego typu komentarze zamiast nie pisac nic jesli nie potrafia pomoc. Po prostu nienawidze takich ludzi wiec reakcja jest jak najbardziej uzasadniona przynajmniej w moim mniemaniu, a takowe ma tu znaczenie. Poza tym dziekuje za linki.
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: leg14 »

No to pokaz co wymysliles. Nie ma co gadac po proznicy.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: a4karo »

Pomijając arogancki ton, jakim piszesz, zwróc uwagę na o, że liczba , o której piszesz ma ponad 23 miliony cyfr, więc jej zapis na kartkach A4 zająłby ponad 10000 stron.
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3466
Rejestracja: 3 sty 2014, o 13:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PWr ocław
Podziękował: 382 razy
Pomógł: 434 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: musialmi »

Moglibyście okazać trochę szacunku dla, być może, drugiego Wilesa? Ja bym chciał zobaczyć rewolucję, a wy robicie wszystko, żebyśmy jej nie doświadczyli.
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15687
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 196 razy
Pomógł: 5221 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: Premislav »

Najbardziej irytująca kategoria ludzi to osoby nieinteligentne, które nie wiedzą, że są nieinteligentne i uważają się za ósmy cud świata.
Poza tym mógłbyś, prostaku, okazać choć tyle kultury, by napisać poprawnie nazwisko Stanisława Ulama, jednego z najwybitniejszych polskich matematyków.
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3466
Rejestracja: 3 sty 2014, o 13:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PWr ocław
Podziękował: 382 razy
Pomógł: 434 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: musialmi »

Przecież on to specjalnie przekręcił
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: arek1357 »

50 twarzy Hubota taki nowy film...
O matematycznych perwersjach pewnego matematyka.
dec1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 714
Rejestracja: 21 mar 2016, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 191 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: dec1 »

a4karo,

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=tlpYjrbujG0
Awatar użytkownika
arek1357
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5748
Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: blisko
Podziękował: 131 razy
Pomógł: 526 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: arek1357 »

Ktoś tu na forum żondzi i tym kimś nie jestem ja
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: U progu rewolucji!

Post autor: a4karo »

dec1 pisze:a4karo,

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=tlpYjrbujG0
Prawda jest taka, że drukarka się dwa razy "zjamowała" i strona 1573 wydrukowala się podwójnie, a strony 2531 nie ma w ogóle
Ostatnio zmieniony 26 maja 2017, o 10:03 przez a4karo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ