Posiadam w/w model kalkulatora. Jestem w trybie COMPLEX i chce obliczyć liczbę \(\displaystyle{ \sqrt{3+i}}\) np. i kalkulator wywala "math error".
Próbuję inne działanie np \(\displaystyle{ \left(3+4i \right) ^{6}}\) to samo math error.
Co robię źle ? i dlaczego kalkulator w trybie liczb zespolonych nie chce obliczać takich przykładów ?
Kalkulator casio fx-991ES Plus
Kalkulator casio fx-991ES Plus
Ostatnio zmieniony 28 sty 2014, o 16:28 przez bakala12, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Kalkulator casio fx-991ES Plus
I co mam wybrać ?
wybrałem \(\displaystyle{ a+bi}\)
wpisałem działanie \(\displaystyle{ \left( \sqrt{3} + 4 \right) ^{6}}\)
i nadal mam math error ...
wybrałem \(\displaystyle{ a+bi}\)
wpisałem działanie \(\displaystyle{ \left( \sqrt{3} + 4 \right) ^{6}}\)
i nadal mam math error ...
Ostatnio zmieniony 28 sty 2014, o 16:28 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .