Otóż kupiłam kalkulator, który źle liczy funkcje trygonometryczne.
I tak np
\(\displaystyle{ \sin 90 = 0.987688... \\
\sin 180 = 0.3090... \\
\cos 60 = 0.587786... \\
\tan 45 = 0.85408...}\)
O co mu chodzi? Starałam się, żeby było mu dobrze Nosiłam w ładnej torebce, nie pisałam po nim, nie rzucałam, a ten takie cyrki odprawia
Kalkulator Casio.
Kalkulator który źle liczy
Kalkulator który źle liczy
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, o 19:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Kalkulator który źle liczy
Sprawiłaś mi swoim postem wiele radości. Ile się uśmiałem. Przestaw kalkulator na stopnie. Tu masz radiany. Sinus 90 radianów to ok. 0.987688...