Casio fx 991es

marek29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 2 lut 2012, o 01:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki

Casio fx 991es

Post autor: marek29 »

Jak wklepać do casio:

\(\displaystyle{ A\cdot\left( \frac{1}{30}+\frac{1}{12} \right) -\frac{B}{30}=0 \\
B\cdot\left( \frac{1}{30}+\frac{1}{10} \right) -\frac{A}{30}=2}\)
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

Casio fx 991es

Post autor: Inkwizytor »

Jeżeli to układ równań to nie prościej rozwiązać na kartce?
marek29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 2 lut 2012, o 01:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki

Casio fx 991es

Post autor: marek29 »

Inkwizytor pisze:Jeżeli to układ równań to nie prościej rozwiązać na kartce?
Tak z ciekawości pytam, więc ?
ODPOWIEDZ