Witam
Potrzebuje aby ktoś kumaty wypisał mi wszystkie opcje pewnego zdarzenia .
W grze 49's losowanych jest 6 kulek + 1 bonus ball. Ale w tym przypadku zajmuję się 6 kulkami.
Jest opcja obstawienia czy kolejno wylosowane kulki będą miały wartość powyżej lub poniżej 25.
Wszystkich kulek jest 49.
Załóżmy że wartość 1 odpowiada wartości w grze powyżej 25, a wartość zero poniżej 25.
Teraz chcę aby ktoś w jakimś ułożonym ciągu wypisał możliwości wypadania 6 kolejnych kulek używając liczb 1 i 0 .
Skoro mamy 6 kulek , a każda z 6 wylosowanych kulek może mięć 2 wartości 0 bądź 1.
Więc jeżeli dobrze pamiętam to powinno wyjść 6 do drugiej czyli 36 możliwości a może odwrotnie ?
Może zacznę o co mi chodzi.
Załóżmy że dzisiaj padły takie liczby :
1,2,3,4,5,6
więc wartości w grze wg moich przyjętych zasad powinny wyglądać tak
0,0,0,0,0,0
Proszę o wypisanie wszystkich możliwości bo chcę zrobić statystyki w exelu do tej gry.
Kurs wynosi 52, za poprawne wytypowanie kolejno wartości sześciu losowanych kulek ( poniżej / powyżej 25) dostajemy np. za stawkę 10 zł 510 zł na czysto.
Gra 49's - Bet365
-
- Użytkownik
- Posty: 153
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 15:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wroclaw
- Pomógł: 13 razy
Gra 49's - Bet365
Masz \(\displaystyle{ 2^6=64}\) mozliwosci. Szybko pisze skrypcik ktory Ci je wygeneruje. Zaraz wyedytuje posta, tymczasem zastanow sie czemu akurat tyle mozliwosci.
Masz tu wszystkie kombinacje:
000000
000001
000010
000011
000100
000101
000110
000111
001000
001001
001010
001011
001100
001101
001110
001111
010000
010001
010010
010011
010100
010101
010110
010111
011000
011001
011010
011011
011100
011101
011110
011111
100000
100001
100010
100011
100100
100101
100110
100111
101000
101001
101010
101011
101100
101101
101110
101111
110000
110001
110010
110011
110100
110101
110110
110111
111000
111001
111010
111011
111100
111101
111110
111111
Masz tu wszystkie kombinacje:
000000
000001
000010
000011
000100
000101
000110
000111
001000
001001
001010
001011
001100
001101
001110
001111
010000
010001
010010
010011
010100
010101
010110
010111
011000
011001
011010
011011
011100
011101
011110
011111
100000
100001
100010
100011
100100
100101
100110
100111
101000
101001
101010
101011
101100
101101
101110
101111
110000
110001
110010
110011
110100
110101
110110
110111
111000
111001
111010
111011
111100
111101
111110
111111
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 6 maja 2010, o 11:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
Gra 49's - Bet365
Zrobiłem to samo z pomocą koleżanki w exelu zamieniając liczby dziesiętne na binarne 6 znakowe.
Możliwości sporo a kurs niski. Analizuję tą grę w Exelu gdyby ktoś był zainteresowany to pisać.
Możliwości sporo a kurs niski. Analizuję tą grę w Exelu gdyby ktoś był zainteresowany to pisać.
-
- Użytkownik
- Posty: 153
- Rejestracja: 17 sty 2010, o 15:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wroclaw
- Pomógł: 13 razy
Gra 49's - Bet365
jedno pytanie: co sie dzieje dla 25? uznajemy 1 czy 0? bo w tym momencie prawdopodobienstwo 0 i 1 sie minimalnie zmienia, to juz nie jest 1:1, tylko 24:25. W ten sposob mozemy poniesc pewne ryzyko, ale postawic np 50 zakladow i z pewna doza szczescia miec 10 zl zysku.
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 6 maja 2010, o 11:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
Gra 49's - Bet365
25 odpowiada jako powyżej , pytałem online na stronie bet265.
Więc 25 odpowiada w tabeli jako 1 !
Na razie tyle zrobiłem :
"
Jeżeli kilka losowań z rzędu wypada powtórka ilości liczb np. jest 4 liczby poniżej a 2 powyżej to można by zagrać na powtórkę.
Wtedy prawdopodobieństwo powinno się zwiększyć, bo zostają takie układy.
0,0,0,0,1,1
0,0,0,1,0,1
0,0,0,1,1,0
0,0,1,0,0,1
0,0,1,0,1,0
0,0,1,1,0,0
0,1,0,0,0,1
0,1,0,0,1,0
0,1,0,1,0,0
0,1,1,0,0,0
1,0,0,0,0,1
1,0,0,0,1,0
1,0,0,1,0,0
1,0,1,0,0,0
1,1,0,0,0,0
Daje to 15 schematów, nie wiem jak z innymi powtórkami, np stosunek 3/3 , 1/5 itd, powinno być chyba tyle samo opcji czy nie ?
W takim układzie grając na powtórke układu na 15 zakładów po 1 jednostcę, mamy wkład 15 jednostek wygrana 53-15 = 38 j !
W takim razie możemy zagrać 3 progi na powtórkę i na 3 progu gdy jest trafienie i tak jesteśmy 8 jednostek do przodu.
Powtórek jest sporo.
Niestety przerwa w powtórkach to aż 34 (sprawdzonie na 2581 losowań) więc może lepiej będzie się zająć inną opcją, granie na nie powtórkę, ale wtedy zostaje 64-15= 49 opcji
Przy kursie 53 mamy 3 j zarobku
Na 2581 losowań jest 632 powtórki czyli średnio co 4,083861 losowanie jest powtórka, to na co bardziej opłaca się grać ?
Na powtórki czy antypowtórki ? Nie wiem czy dobrze liczę bo już późno.
"
I jeszcze jedno odnośnie statystyk gry w liczby
Potrzebuje formuły która będzie mi sprawdzać ilość trafionych liczb w stosunku do ilości wytypowanych przeze mnie .
Przykładowo wpisuję w formułę 3 liczby i chcę by w komórkach obok losowania
wyświetlało mi ile z każdego losowania jest trafionych liczb : 0,1,2,3 .
Chcę taką formułę na 1,2,3,4 liczby .
Czy ktoś da radę zrobić taką formułę ?
W komórce B5-H5 mam najstarsze losowanie formułę chcę wprowadzić do
komórek :
1/1 - CG5 ( możliwości 0,1)
2/2 - CH5 ( 0,1,2)
3/3 - CI5 (0,1,2,3)
4/4 - CJ5 (0,1,2,3,4)
Więc 25 odpowiada w tabeli jako 1 !
Na razie tyle zrobiłem :
"
Jeżeli kilka losowań z rzędu wypada powtórka ilości liczb np. jest 4 liczby poniżej a 2 powyżej to można by zagrać na powtórkę.
Wtedy prawdopodobieństwo powinno się zwiększyć, bo zostają takie układy.
0,0,0,0,1,1
0,0,0,1,0,1
0,0,0,1,1,0
0,0,1,0,0,1
0,0,1,0,1,0
0,0,1,1,0,0
0,1,0,0,0,1
0,1,0,0,1,0
0,1,0,1,0,0
0,1,1,0,0,0
1,0,0,0,0,1
1,0,0,0,1,0
1,0,0,1,0,0
1,0,1,0,0,0
1,1,0,0,0,0
Daje to 15 schematów, nie wiem jak z innymi powtórkami, np stosunek 3/3 , 1/5 itd, powinno być chyba tyle samo opcji czy nie ?
W takim układzie grając na powtórke układu na 15 zakładów po 1 jednostcę, mamy wkład 15 jednostek wygrana 53-15 = 38 j !
W takim razie możemy zagrać 3 progi na powtórkę i na 3 progu gdy jest trafienie i tak jesteśmy 8 jednostek do przodu.
Powtórek jest sporo.
Niestety przerwa w powtórkach to aż 34 (sprawdzonie na 2581 losowań) więc może lepiej będzie się zająć inną opcją, granie na nie powtórkę, ale wtedy zostaje 64-15= 49 opcji
Przy kursie 53 mamy 3 j zarobku
Na 2581 losowań jest 632 powtórki czyli średnio co 4,083861 losowanie jest powtórka, to na co bardziej opłaca się grać ?
Na powtórki czy antypowtórki ? Nie wiem czy dobrze liczę bo już późno.
Kod: Zaznacz cały
http://www.up.4clubbers.pl/out.php/i6685_10.PNG
"
I jeszcze jedno odnośnie statystyk gry w liczby
Potrzebuje formuły która będzie mi sprawdzać ilość trafionych liczb w stosunku do ilości wytypowanych przeze mnie .
Przykładowo wpisuję w formułę 3 liczby i chcę by w komórkach obok losowania
wyświetlało mi ile z każdego losowania jest trafionych liczb : 0,1,2,3 .
Chcę taką formułę na 1,2,3,4 liczby .
Czy ktoś da radę zrobić taką formułę ?
W komórce B5-H5 mam najstarsze losowanie formułę chcę wprowadzić do
komórek :
1/1 - CG5 ( możliwości 0,1)
2/2 - CH5 ( 0,1,2)
3/3 - CI5 (0,1,2,3)
4/4 - CJ5 (0,1,2,3,4)