Opad deszczu

konrad1993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 maja 2010, o 16:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

Opad deszczu

Post autor: konrad1993 »

Wie może ktoś jak się liczy ilość opadu np. jeśli na metr kwadratowy spadło 200l wody to ile to milimetrów???
Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, o 18:41 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Opad deszczu

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ 1m^2=1000000mm^2}\)
\(\displaystyle{ 200l=200000000mm^3}\)
'wysokośc wody'
\(\displaystyle{ \frac{200000000}{1000000}=200mm}\)
ODPOWIEDZ