po święcie liczby Pi

Awatar użytkownika
artbyte
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 12 gru 2008, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

po święcie liczby Pi

Post autor: artbyte »

Hej

użytkownicy forum matematyka.pl. Jak tam po święcie liczby \(\displaystyle{ \pi}\) ?

głowa trochę ćmi
lecz każdy o liczbie \(\displaystyle{ \pi}\)
w każdym razie wie
co najmniej
jakieś \(\displaystyle{ \sigma}\)-ciało
się zebrało
głową pokiwało
dużo - to za mało
oto całe \(\displaystyle{ \pi}\)
kochane,
starodawne
i zabawne
trochę nawet
przemądrzałe

ech ...
ODPOWIEDZ