Prywatna zagadka

arytur
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 gru 2009, o 09:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Babimost

Prywatna zagadka

Post autor: arytur »

Witam.
Ostatnio wymyśliłem coś takiego.
Jak wiadomo wszystkim 0x1=0 raczej nie do pobicia
1x0=0 ???? czy na pewno?

przykład

Mam w ręce 1 długopis razy 0 długopisów w drugiej ręce -to daje 1 długopis.
Czyli 1x0 = 1 ?
Co Wy na to?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, o 13:51 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jak dla mnie to Kosz nawet, ale przenoszę na Hyde Park, bawcie się
Wyrwik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 8 gru 2009, o 22:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podlaskie\Wysokie Mazowieckie

Prywatna zagadka

Post autor: Wyrwik »

Lipa, inną zagadkę wymyśl
PMichalak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 125
Rejestracja: 29 paź 2009, o 20:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kalisz
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 16 razy

Prywatna zagadka

Post autor: PMichalak »

Pytanie pomocnicze: Ile masz lat?
alfa01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 28 sie 2009, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy

Prywatna zagadka

Post autor: alfa01 »

istota mnożenia jest taka że =0 i proste.
spójrz to zrozumiesz:
3*4
XXXX
XXXX
XXXX
XXXX
2*2
XX
XX
1*3
X
X
X
0*1
(dupa)

rządek musi być wysoki na "1" i szeroki na "0" czyli rządku wysokiego na "1" niema, czyli jednocześnie nie jest wysoki na "1" czyli obrazek przedstawia "0" "Iksów".

A ty sumujesz, nie wiadomo poco, tą jedynkę co ją mnożyłeś z tym zerem które ci wyszło.

Czyli krótko mówiąc:
ŁŻESZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Prywatna zagadka

Post autor: Lorek »

Mam w ręce 1 długopis razy 0 długopisów w drugiej ręce -to daje 1 długopis.
1 długopis w ręce razy 0 długopisów w ręce= 0 (długopisów w ręce)^2
ODPOWIEDZ