Szlachcic = Zinterpretuj

Daniel15049
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 11 paź 2009, o 14:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Chojnice

Szlachcic = Zinterpretuj

Post autor: Daniel15049 »

"Szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie "
-Zinterpretuj
moze któs potrafi to zadanie
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34294
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Szlachcic = Zinterpretuj

Post autor: Jan Kraszewski »

Jak już naprawdę nie masz innego pomysłu, to zapytaj chociaż wujka Googla...

JK
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Szlachcic = Zinterpretuj

Post autor: scyth »

\(\displaystyle{ \text{szlachcic}+\text{zagroda}=\text{wojewoda}}\)
co implikuje:
\(\displaystyle{ \text{szlachcic}=\text{wojewoda}-\text{zagroda}}\)
Czyli szlachcic posiadając zagrodę staje się wojewodą, wojewoda tracąc zagrodę staje się szlachcicem.
O to chodziło?
Awatar użytkownika
tkrass
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1464
Rejestracja: 21 lut 2008, o 13:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cambridge / Warszawa
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 186 razy

Szlachcic = Zinterpretuj

Post autor: tkrass »

Może chodziło o "szlachcic nad zagrodę równy wojewodzie"? Wtedy to proste:
\(\displaystyle{ {szlachcic \choose zagroda} =wojewoda}\)
pablo1980
Posty: 0
Rejestracja: 10 gru 2009, o 13:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podkarpacie

Szlachcic = Zinterpretuj

Post autor: pablo1980 »

tkrass chyba dobrze to wykminił
alfa01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 28 sie 2009, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy

Szlachcic = Zinterpretuj

Post autor: alfa01 »

chodzi oto że na swoim terenie jesteś panem, że tym nim władasz
ODPOWIEDZ