Z całym szacunkiem myślałem że jesteś bardziej dojrzała pewnie chodzisz do jednego z tych liceów dla dzieci z dobrych rodzin, miałem kiedyś zastępstwo w takiej szkole to dzieci się dziwiły dlaczego mam taki donośny głos A co technik oczywiście byłem na kilkunastu szkoleniach które prowadziły miłe panie psycholog, ale gdy trafiasz na dzieci które mają wywalone na chodzenie do szkoły , przychodzą bo jest obowiązek szkolny i od początku roku głośno mówią na korytarzu "my rozp...limy tą szkołę" to jakoś te metody szkoleniowe nie okazują się skuteczne, a gdyby im rodzice przyłożyli parę razy wcześniej to kto wie. Powiem Ci że oni w szczerych rozmowach ze mną sami to przyznają że mają za dobrze w obecnych przepisachNiepokonana pisze: ↑19 sty 2020, o 11:15 Nie powinieneś jako pedagog znać jakichś technik wychowywania dzieci bez przemocy?
Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
- Psiaczek
- Użytkownik
- Posty: 1502
- Rejestracja: 22 lis 2010, o 09:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska, Warmia, Olsztyn :)
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 475 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
- Niepokonana
- Użytkownik
- Posty: 1548
- Rejestracja: 4 sie 2019, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 337 razy
- Pomógł: 20 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Ty myślałeś, że jestem dojrzała? Psiaczek, nie kłamiemy. Wszyscy mnie mają za maks 13-latkę. Wszyscy mówią, że jestem dziecinna. Nikt mi nigdy nie powiedział, że jestem w ogóle dojrzała, więc mnie tu okłamujesz na pewno. Naprawdę. Parę miesięcy temu zapytały mnie rówieśniczki o wiek. I było "Boże, ty masz tyle lat? Myślałam, że 13-14".
Psiaczek, ty się im dziwisz? Weź się chwilę zastanów. Musisz chodzić przez wiele lat na lekcje z przedmiotu, który cię nie interesuje. W dodatku nie ma zmiłuj, jeżeli się nie uczysz, TO NAUCZYCIEL NA CIEBIE WRZESZCZY. Capslock dla podkreślenia. Bo jak to? Tobie dwója wystarczy? Czy ciebie porąbało? Ty masz mieć co najmniej cztery i mam głęboko w poważaniu, że mój przedmiot jest dla ciebie trudny i nieprzyjemny.
W dodatku w szkole obowiązuję chore zasady. Masz chodzić na wszystkie lekcje, nawet jeżeli polegają one na recytowaniu podręcznika, co jesteś w stanie zrobić samodzielnie. Nie możesz grać na telefonie, nie dlatego, że to przeszkadza, po prostu bo nie. Nie możesz farbować włosów i mieć kolczyków w miejscach innych niż uszy, bo nie. Jak masz szczęście i mieszkasz blisko szkoły, to wracasz do domu o 16 i wstajesz o siódmej, czyli po 22 drugiej powinieneś już spać/szykować się do snu. W ciągu tych sześciu godzin masz ogarnąć (tj. nauczyć się, odrobić prace domowe itp.) siedem różnych przedmiotów, które będziesz miał jutro. A możesz mieć pecha i wracać do domu o 17. Wtedy do 22. masz 5 godzin i też siedem różnych przedmiotów. Nawet jak jeden z nich to WF albo religia to i tak zostaje 6.
I ty się jeszcze dziwisz, że oni się buntują? Obrywasz za to, że chcesz w domu odpocząć, mieć wolny czas. W 15 minut się nie odpocznie.
Poza tym chore jest to, że rozpuszczone bachory są traktowane przez nauczycieli LEPIEJ. Tak, jeżeli jesteś z klasy średniej, to lepiej byś się zachowywał jak rozpuszczony bachor. Ja jestem typem kujona. W gimnazjum miałam w klasie patologię. Nad kim nauczyciele się znęcali? Nade mną. Bo ja byłam za grzeczna by nauczycielowi przywalić.
Tak, niektórzy stosują wobec nauczycieli przemoc. I mają dobrze. Bo jak jesteś grzecznym uczniem, to tobie są stawiane wymagania. A wymagania są funkcją stałą. Nie ma warunku gorszy dzień = wymagania razy jedna piąta. Jeżeli chcesz mieć spokój, to nie masz wyboru, MUSISZ się zachowywać jak patologia, bo tylko wtedy nauczyciele zaakceptują, że ty nie lubisz bezużytecznych przedmiotów.
I bardzo dobrze, że mają za dobrze w przepisach. Bo nauczyciele nie są kontrolowani pod względem zdrowia psychicznego, gdyby byli, to moja pani by już dawno wyleciała. A ona tych niewielu kar, które jej zostały, nadużywa. Gdyby wprowadzić bicie uczniów batutą, to ona by mnie chyba zabiła.
Także ja uważam, że to jest przede wszystkim wina nauczycieli, którzy są nieludzcy. I nie mów, że jesteś wyjątkiem, bo przecież przyznałeś się, że nie jesteś. Fakt, dobrym nauczycielom się czasami obrywa rykoszetem. Ale uczniom też. I to jest wina systemu, w którym lepiej się na niczym nie znać.
Się rozpisałam, ale ja lubię czytać, a ty jesteś mądrzejszy, więc ty też.
Ja tylko wyjaśniłam, dlaczego szkoła jest zła.
Dodano po 6 minutach 4 sekundach:
Wybaczcie, że się wściekłam, ale zostałam sprowokowana.
Psiaczek, ty się im dziwisz? Weź się chwilę zastanów. Musisz chodzić przez wiele lat na lekcje z przedmiotu, który cię nie interesuje. W dodatku nie ma zmiłuj, jeżeli się nie uczysz, TO NAUCZYCIEL NA CIEBIE WRZESZCZY. Capslock dla podkreślenia. Bo jak to? Tobie dwója wystarczy? Czy ciebie porąbało? Ty masz mieć co najmniej cztery i mam głęboko w poważaniu, że mój przedmiot jest dla ciebie trudny i nieprzyjemny.
W dodatku w szkole obowiązuję chore zasady. Masz chodzić na wszystkie lekcje, nawet jeżeli polegają one na recytowaniu podręcznika, co jesteś w stanie zrobić samodzielnie. Nie możesz grać na telefonie, nie dlatego, że to przeszkadza, po prostu bo nie. Nie możesz farbować włosów i mieć kolczyków w miejscach innych niż uszy, bo nie. Jak masz szczęście i mieszkasz blisko szkoły, to wracasz do domu o 16 i wstajesz o siódmej, czyli po 22 drugiej powinieneś już spać/szykować się do snu. W ciągu tych sześciu godzin masz ogarnąć (tj. nauczyć się, odrobić prace domowe itp.) siedem różnych przedmiotów, które będziesz miał jutro. A możesz mieć pecha i wracać do domu o 17. Wtedy do 22. masz 5 godzin i też siedem różnych przedmiotów. Nawet jak jeden z nich to WF albo religia to i tak zostaje 6.
I ty się jeszcze dziwisz, że oni się buntują? Obrywasz za to, że chcesz w domu odpocząć, mieć wolny czas. W 15 minut się nie odpocznie.
Poza tym chore jest to, że rozpuszczone bachory są traktowane przez nauczycieli LEPIEJ. Tak, jeżeli jesteś z klasy średniej, to lepiej byś się zachowywał jak rozpuszczony bachor. Ja jestem typem kujona. W gimnazjum miałam w klasie patologię. Nad kim nauczyciele się znęcali? Nade mną. Bo ja byłam za grzeczna by nauczycielowi przywalić.
Tak, niektórzy stosują wobec nauczycieli przemoc. I mają dobrze. Bo jak jesteś grzecznym uczniem, to tobie są stawiane wymagania. A wymagania są funkcją stałą. Nie ma warunku gorszy dzień = wymagania razy jedna piąta. Jeżeli chcesz mieć spokój, to nie masz wyboru, MUSISZ się zachowywać jak patologia, bo tylko wtedy nauczyciele zaakceptują, że ty nie lubisz bezużytecznych przedmiotów.
I bardzo dobrze, że mają za dobrze w przepisach. Bo nauczyciele nie są kontrolowani pod względem zdrowia psychicznego, gdyby byli, to moja pani by już dawno wyleciała. A ona tych niewielu kar, które jej zostały, nadużywa. Gdyby wprowadzić bicie uczniów batutą, to ona by mnie chyba zabiła.
Także ja uważam, że to jest przede wszystkim wina nauczycieli, którzy są nieludzcy. I nie mów, że jesteś wyjątkiem, bo przecież przyznałeś się, że nie jesteś. Fakt, dobrym nauczycielom się czasami obrywa rykoszetem. Ale uczniom też. I to jest wina systemu, w którym lepiej się na niczym nie znać.
Się rozpisałam, ale ja lubię czytać, a ty jesteś mądrzejszy, więc ty też.
Ja tylko wyjaśniłam, dlaczego szkoła jest zła.
Dodano po 6 minutach 4 sekundach:
Wybaczcie, że się wściekłam, ale zostałam sprowokowana.
- Psiaczek
- Użytkownik
- Posty: 1502
- Rejestracja: 22 lis 2010, o 09:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska, Warmia, Olsztyn :)
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 475 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Miałem na myśli że przeczytałem twój wiek w profilu i spodziewałem się większej dojrzałości
Ja akurat prace domowe zadaję raz na 3 tygodnie i są dla chętnych, i kto chce mieć dwójkę to jego wybór, mówię że jak zrobi niezbędne minimum to będzie miał. Oficjalnie na telefonie grać nie wolno ale widzą że na lekcjach nie ścigam za to i grają
- Niepokonana
- Użytkownik
- Posty: 1548
- Rejestracja: 4 sie 2019, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 337 razy
- Pomógł: 20 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Premislav, byłbyś tak miły i na swój kunsztowny sposób powiedział Psiaczkowi, że się nie zna?
No to jesteś wyjątkowy, Psiaczku. Szanuję. Ale jak masz dobrego ucznia, to go doceniasz?
No niestety, w mojej szkole tak nie ma. A powinno.
Czyli po prostu jesteś biedny i dostajesz rykoszetem.
Dodano po \(\displaystyle{ -1}\) minucie \(\displaystyle{ 17,43 }\)sekundach:
Szkoda tylko, że nie ma więcej nauczycieli takich jak Ty, niedobry Psiaczku, którzy nie wymagają.
Dodano po \(\displaystyle{ 75 \pi}\) sekundach:
Ale jako, że masz mnie za głupią, to i tak Cię nie lubię. Nie no lubię Cię, ale jest mi przykro, że masz o mnie takie beznadziejne mniemanie. Ale w sumie każdy nauczyciel ma o mnie beznadziejne mniemanie. Ok nie każdy, moja pani od fizyki i angielskiego nie, ale poza tym to mnie nie lubią.
No to jesteś wyjątkowy, Psiaczku. Szanuję. Ale jak masz dobrego ucznia, to go doceniasz?
No niestety, w mojej szkole tak nie ma. A powinno.
Czyli po prostu jesteś biedny i dostajesz rykoszetem.
Dodano po \(\displaystyle{ -1}\) minucie \(\displaystyle{ 17,43 }\)sekundach:
Szkoda tylko, że nie ma więcej nauczycieli takich jak Ty, niedobry Psiaczku, którzy nie wymagają.
Dodano po \(\displaystyle{ 75 \pi}\) sekundach:
Ale jako, że masz mnie za głupią, to i tak Cię nie lubię. Nie no lubię Cię, ale jest mi przykro, że masz o mnie takie beznadziejne mniemanie. Ale w sumie każdy nauczyciel ma o mnie beznadziejne mniemanie. Ok nie każdy, moja pani od fizyki i angielskiego nie, ale poza tym to mnie nie lubią.
- Psiaczek
- Użytkownik
- Posty: 1502
- Rejestracja: 22 lis 2010, o 09:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska, Warmia, Olsztyn :)
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 475 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
W moich klasach uczniów zainteresowanych matematyką jest przeciętnie 3-4 osoby na 25-30 osobową klasę z wyjątkiem jednej klasy z rozszerzeniem
Ale staram się tych zainteresowanych czegoś nauczyć.
- Niepokonana
- Użytkownik
- Posty: 1548
- Rejestracja: 4 sie 2019, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 337 razy
- Pomógł: 20 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Nie załamuj się, u mnie na rozszerzeniu proporcje są 4-6, czyli podobne, Będzie dobrze.
Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
A skoro już rozmawiamy o szkole.
Ok zmieńmy temat na bardziej, przyjemny, nie chciałam Ci sprawić przykrości, Ty pewnie mi chciałeś, ale o tym zapomnijmy, ok?
Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
A skoro już rozmawiamy o szkole.
Kod: Zaznacz cały
https://aszdziennik.pl/128465,twoje-dziecko-ma-slabe-oceny-nie-przejmuj-sie-oto-poradnik-jak-wyciac-je
Ok zmieńmy temat na bardziej, przyjemny, nie chciałam Ci sprawić przykrości, Ty pewnie mi chciałeś, ale o tym zapomnijmy, ok?
- Psiaczek
- Użytkownik
- Posty: 1502
- Rejestracja: 22 lis 2010, o 09:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska, Warmia, Olsztyn :)
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 475 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Dobra zapominamy, nie spodziewałem się że tak emocjonalnie zareagujesz , to nie było specjalnieNiepokonana pisze: ↑19 sty 2020, o 13:20
Ok zmieńmy temat na bardziej, przyjemny, nie chciałam Ci sprawić przykrości, Ty pewnie mi chciałeś, ale o tym zapomnijmy, ok?
- Niepokonana
- Użytkownik
- Posty: 1548
- Rejestracja: 4 sie 2019, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 337 razy
- Pomógł: 20 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Wiesz, nade mną ciągle się nauczyciele znęcają, a potem słyszę, że wszyscy uczniowie są źli.
No więc... Czy Ty też uważasz, że religia chrześcijańska jest bez sensu?
No więc... Czy Ty też uważasz, że religia chrześcijańska jest bez sensu?
- Psiaczek
- Użytkownik
- Posty: 1502
- Rejestracja: 22 lis 2010, o 09:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska, Warmia, Olsztyn :)
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 475 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Zależy co rozumiesz pod tym pojęciem... ale ten temat też jest drażliwy . W każdym razie nie uważam ,że zalecenia i nauki Jezusa jakie dotarły do nas poprzez Nowy Testament (wiem że można długo dyskutować jak wiernie oddają one tak zwanego Jezusa historycznego) są bez sensu.Niepokonana pisze: ↑19 sty 2020, o 13:32 Wiesz, nade mną ciągle się nauczyciele znęcają, a potem słyszę, że wszyscy uczniowie są źli.
No więc... Czy Ty też uważasz, że religia chrześcijańska jest bez sensu?
- Niepokonana
- Użytkownik
- Posty: 1548
- Rejestracja: 4 sie 2019, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 337 razy
- Pomógł: 20 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Ale o czym mamy rozmawiać jak nie o religii w Hydeparku?
Kochamy TOR. "Unable to connect
Firefox can’t establish a connection to the server at googleads.g.doubleclick.net." Po polsku: reklama nie chce się załadować.
Dodano po 2 godzinach 4 minutach 41 sekundach:
Więc nie uważasz, że powiedziałeś coś niemiłego? No nic, no trudno, i tak nikogo nie obchodzę.
I teraz znowu nikt tu nic nie pisze...
Kochamy TOR. "Unable to connect
Firefox can’t establish a connection to the server at googleads.g.doubleclick.net." Po polsku: reklama nie chce się załadować.
Dodano po 2 godzinach 4 minutach 41 sekundach:
Więc nie uważasz, że powiedziałeś coś niemiłego? No nic, no trudno, i tak nikogo nie obchodzę.
I teraz znowu nikt tu nic nie pisze...
- Psiaczek
- Użytkownik
- Posty: 1502
- Rejestracja: 22 lis 2010, o 09:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska, Warmia, Olsztyn :)
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 475 razy
- kmarciniak1
- Użytkownik
- Posty: 809
- Rejestracja: 14 lis 2014, o 19:37
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 48 razy
- Pomógł: 183 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Chyba nie za bardzo jest o czym dyskutować bo historyczne źródła na temat Jezusa są, eufemistycznie rzecz ujmując, ubogie.
- Niepokonana
- Użytkownik
- Posty: 1548
- Rejestracja: 4 sie 2019, o 11:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 337 razy
- Pomógł: 20 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Oglądałam Śmiem Wątpić ostatnio. Są dwie wersje dotyczące narodzin i dzieciństwa Jezusa, obie są sprzeczne. Poza tym, dlaczego mamy słuchać jakiegoś gościa, który sobie chodził i wygłaszał nauki? Po prostu sobie je głosił, wiele osób tak robiło i nie są z tego powodu lepsze.
Ogłaszam, że Psiaczek=Arek, tak samo bezmyślni, nieempatyczni, niewidzący swoich wad i w dodatku niemili.
Ogłaszam, że Psiaczek=Arek, tak samo bezmyślni, nieempatyczni, niewidzący swoich wad i w dodatku niemili.
-
- Użytkownik
- Posty: 22225
- Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 38 razy
- Pomógł: 3757 razy
Re: Off-topic, czyli dyskusje na każdy temat
Nie rób takich rzeczy. Ani to sympatyczne, ani fajne, ani nic nie wnosi. Jak ich nie lubisz, to z nimi nie dyskutuj.Niepokonana pisze: ↑19 sty 2020, o 18:21
Ogłaszam, że Psiaczek=Arek, tak samo bezmyślni, nieempatyczni, niewidzący swoich wad i w dodatku niemili.
Inna sprawa, że taką oceną zbliżasz się do arka.