1.Do lekarza chodzę raz do roku.
2.Dostaje antybiotyki.
3.Powodują spaliny samochodów.
4.Sortuje śmieci do pojemników.
5.Znam: banany, jakubka, Gruszki.
6.Jem banany.
7.Nie lubię marchewki.
8.lubie gotować zupe.
9.objady jadam w domu.
10.Gotuje babcia.
11.moim ulubionym jedzeniem jest pizza.
12.moim ulubionym napojem jest cola.
13. do restauracji chodzi raz do roku.
Proszę o przetłumaczenie zdań na niemiecki...
Zadanie z Niemieckiego
-
- Użytkownik
- Posty: 1874
- Rejestracja: 4 paź 2008, o 02:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lost Hope
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 502 razy
Zadanie z Niemieckiego
Ich besuche einen Arzt einmal pro Jahr.
Ich bekomme Antibiotiker.
Trzecie zdanie jest niejednoznaczne. Powodowac = veruhrsachen, spaliny = Abgas, Abgase
Czwarte tak samo.
Ich kenne: Bananen, Äpfel, Birnen
Ich esse Bananen
Ich mag Möhren nicht.
Ich koche die/eine Suppe gern.
Zu Mittag esse ich zuhause. / Mittagessen esse ich zuhause. (zuhaus, zu Hause, Zuhause tez ok)
(Bei uns) kocht die Oma. / Die Oma kocht.
Pizza ist mein Liebligsgericht.
Mein Lieblingsgetränk ist Cola.
Er/sie/es besucht Restaurant einmal Jährlich.
Ich bekomme Antibiotiker.
Trzecie zdanie jest niejednoznaczne. Powodowac = veruhrsachen, spaliny = Abgas, Abgase
Czwarte tak samo.
Ich kenne: Bananen, Äpfel, Birnen
Ich esse Bananen
Ich mag Möhren nicht.
Ich koche die/eine Suppe gern.
Zu Mittag esse ich zuhause. / Mittagessen esse ich zuhause. (zuhaus, zu Hause, Zuhause tez ok)
(Bei uns) kocht die Oma. / Die Oma kocht.
Pizza ist mein Liebligsgericht.
Mein Lieblingsgetränk ist Cola.
Er/sie/es besucht Restaurant einmal Jährlich.