Witam,
Zastanawiam się nad tymi dwoma produktami Casio, kto mi powie czy FX 991ES różni się od FX-570ES tylko tym, że ma baterię słoneczną, czy może czymś jeszcze? Gdy przejrzałem specyfikacje obu tylko to było różnicą. Który z tych dwóch polecacie bardziej? Czy może jeszcze jakiś inny będzie lepszy?
Studiuję mechanikę i budowę maszyn, więc potrzebny mi będzie głównie to matematyki i fizyki.
Kalkulator FX-570ES czy FX 991ES
- Sherlock
- Użytkownik
- Posty: 2783
- Rejestracja: 19 lis 2008, o 18:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Pomógł: 739 razy
Kalkulator FX-570ES czy FX 991ES
Jedyna różnica to chyba rzeczywiście tylko bateria słoneczna
Zerknij np. tu:
FX-570 ES ... view&id=97
FX-991 ES http://kalkulatory.pl/index.php?option= ... view&id=96
Posiadam FX-991 ES i bardzo go sobie chwalę
Poszperaj na forum, pojawiały się już tematy dotyczące tych kalkulatorów.
Zerknij np. tu:
FX-570 ES ... view&id=97
FX-991 ES http://kalkulatory.pl/index.php?option= ... view&id=96
Posiadam FX-991 ES i bardzo go sobie chwalę
Poszperaj na forum, pojawiały się już tematy dotyczące tych kalkulatorów.
Kalkulator FX-570ES czy FX 991ES
Przeglądałem już te stronki, na forum tez widziałem, że ludzie chwalą sobie FX-991ES, ale jakoś nie ma nic o FX-570ES. Różnica w cenie między nimi nie jest aż taka duża [znalazłem 570 za 65zł a 991 jest 14zł droższy]. Czy ta bateria słoneczna naprawdę tak dużo daje i możemy zapomnieć o wymianie zwykłej baterii?
- Sherlock
- Użytkownik
- Posty: 2783
- Rejestracja: 19 lis 2008, o 18:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Pomógł: 739 razy
Kalkulator FX-570ES czy FX 991ES
Korzystam z kalkulatora już kilka lat (umiarkowanie) i jeszcze baterii nie wymieniałem. Nie wiem na ile to zasługa baterii słonecznej Jeśli różnica w cenie nie jest za wysoka to ta bateria chyba nie będzie przeszkadzać
Kalkulator FX-570ES czy FX 991ES
Też mi się tak wydaje, w końcu to Casio, a nie jakiś chiński bubel, więc jak to montują, to znaczy, że do czegoś się przydaje
Wygląda na to, że powiększę grono użytkowników FX-991
Wygląda na to, że powiększę grono użytkowników FX-991
- Sherlock
- Użytkownik
- Posty: 2783
- Rejestracja: 19 lis 2008, o 18:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Pomógł: 739 razy
Kalkulator FX-570ES czy FX 991ES
Myślę, że zakup tego rodzaju kalkulatora to inwestycja na co najmniej kilka lat Pozdrawiam