test latexa ....

sszczawinski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 sty 2009, o 22:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

test latexa ....

Post autor: sszczawinski »

wzor funkcji regresji liniowej (ogolny)
\(\displaystyle{ Y_{{Y_t}{C_t}}={A_c}{Y_t} + B_c}\)

wartość zmienna współczynnika regresji
\(\displaystyle{ A_c=\frac{\overline {Y_t C_t} - \overline Y_t . \overline C_t}{S^2_{(Yt)}}=0,502}\)

Wartość stała współczynnika regresji
\(\displaystyle{ B_c=\overline {C_t} - A_c \overline {Y_t}=107}\)


\(\displaystyle{ Y_{{Y_t}{C_t}}=0,502_{Y_t} + 107}\)
ODPOWIEDZ