Wspolczynnik korelacji miedzy zmiennymi

Popyt, podaż, kapitalizacja, rynki finansowe. Mikroekonomia. makroekonomia, finanse itp...
Wojteks
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 7 sty 2007, o 13:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 1 raz

Wspolczynnik korelacji miedzy zmiennymi

Post autor: Wojteks »

Witam chcialbym sie dowiedziec jak sie oblicza \(\displaystyle{ R_{0}}\) oraz \(\displaystyle{ R}\)

mam taka tabelke:

\(\displaystyle{ \begin{tabular}{|c|c|c|c|}
\hline
Y & X_{1} & X_{2} & X_{3} \\ \hline
0 & 0 & 1 & 1\\
0 & 0 & 1 & 1 \\
1 & 0 & 2 & 1 \\
1 & 1 & 3 & 1\\
2 & 1 & 3 & 2 \\ \hline
\end{tabular}}\)


Moze ktos mi wyjasnic na chlopski rozum co z czym zeby powstaly macierze(jak sie oblicza "znaki zapytania")? \(\displaystyle{ R_{0}}\) oraz \(\displaystyle{ R}\)

\(\displaystyle{ R_{0}= ft[\begin{array}{ccc}?\\?\\?\end{array}\right]}\) oraz \(\displaystyle{ R = ft[\begin{array}{ccc}1&?&?\\?&1&?\\?&?&1\end{array}\right]}\)

z gory dziekuje

[ Dodano: 30 Września 2008, 00:20 ]
Ok juz nie wazne, dzieki wszystkim za odpowiedz na moje pytanie juz sam obadalem jak sie oblicza...
ODPOWIEDZ