Arbitraż-stopa spot, forward

Popyt, podaż, kapitalizacja, rynki finansowe. Mikroekonomia. makroekonomia, finanse itp...
Iza8723
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 187
Rejestracja: 22 kwie 2020, o 19:01
Płeć: Kobieta
wiek: 18
Podziękował: 9 razy

Arbitraż-stopa spot, forward

Post autor: Iza8723 »

Na rynku znajdują się następujące obligacje:
roczna 0-kuponowa \(\displaystyle{ B(0,1)=95}\)
dwuletnia 0-kuponowa \(\displaystyle{ B(0,2)=89}\)
dwuletnia obligacja o oprocentowaniu \(\displaystyle{ c=5 \% }\) po cenie par.
Skonstruuj strategie arbitrazową i podaj zysk.

Trochę się pogubiłam w tym zadaniu, wyliczyłam na podstawie cen bonów 0-kuponowych stopy spot oraz stopę forward. Ale co mam zrobić z tą ostatnią dwuletnią obligacja, skoro jest po cenie par to znaczy że ma cenę równą wartości nominalnej i stopę równą oprocentowaniu czyli \(\displaystyle{ 5 \% }\), ale nie wiem jak tą strategie tu skonstruować?
ODPOWIEDZ