Firma rozważa dwa projekty inwestycyjne A i B.
PROJEKT A
t0 = -5000
t1 = 1000
t2 = 2000
t3 = 4000
t4 = 3000
t5 = 2000
t6 = 1000
t7 = 1500
Projekt B
t0 = -9000
t1 = 0
t2 = 3000
t3 = 4000
t4 = 3500
t5 = 4200
t6 = 3800
t7 = 1200
Dla obu tych projektów firma oszacowała koszt pozyskania kapitału na poziomie 19%, a możliwa stopa reinwestycji 12%.
a) ile wynoszą zdyskontowane okresy zwrotu z inwestycji A i B i czym jest to spowodowane
b) ile wyniesie wartość bieżąca netto dla obu projektów
c) jaka jest wewnętrzna stopa zwrotu (IRR)
d) ile wyniesie indeks rentowności inwestycji
e) jaka jest zmodyfikowana wewnętrzna stopa zwrotu (MIRR)
f) który projekt powinno się realizować
Projekty inwestycyjne
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 17 sty 2021, o 16:00
- Płeć: Kobieta
- wiek: 21