funkcja kosztów prywatnych

Popyt, podaż, kapitalizacja, rynki finansowe. Mikroekonomia. makroekonomia, finanse itp...
ANaJot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 gru 2009, o 14:31
Płeć: Kobieta
Podziękował: 19 razy

funkcja kosztów prywatnych

Post autor: ANaJot »

funkcja kosztów prywatnych huty ma postać MPC=2Q-10. wiadomo, że społeczny koszt krańcowy huty ma postać MSC=4Q-20, natomiast funkcja popytu ma postać Q=490-P
a)wyznacz optimum w warunkach konkurencji doskonałej
MPC=MSC więc Q=5 czy mam w tym punkcje obliczyć K i L z funkcji Q=(K,L) ? czy wystarczy zapis (Q,L)=(5, 485) ? proszę o podpowiedź
b)wyznacz wielkość produkcji w optimum społecznym Q=2K^0,25*L^0,5
ODPOWIEDZ