Mikroekonomia koszty

Popyt, podaż, kapitalizacja, rynki finansowe. Mikroekonomia. makroekonomia, finanse itp...
Chesti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 sie 2011, o 12:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

Mikroekonomia koszty

Post autor: Chesti »

Witam . Mam zadanie z mikroekonomii które na pewno pojawi się na moim egzaminie poprawkowym. Problem polega na tym że siedzę juz nad nim drugi dzień i nie mogę nic wymyslić.
Zadanie wygląda tak: Trzeba ustalić jaki jest rodzaj konkurencji, czy jest równowaga produkcji czy jej nie ma , jaki jest wynik ekonomiczny i pożądany kierunek zmian dla poniższych zjawisk:
1. \(\displaystyle{ MC=ATC>MR=P>AVC}\)
2. \(\displaystyle{ ATC>AVC>MC=MR=P}\)
3. \(\displaystyle{ P>MR>ATC>MC=AVC}\)
\(\displaystyle{ MC}\) - koszt krańcowy
\(\displaystyle{ ATC}\) - przeciętny koszt całkowity
\(\displaystyle{ MR}\) - przychód krańcowy
\(\displaystyle{ P}\) - cena
\(\displaystyle{ AVC}\) - przeciętny koszt zmienny

wie ktoś może jak to zrobić?>?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, o 17:52 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3299
Rejestracja: 11 paź 2008, o 18:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękował: 48 razy
Pomógł: 243 razy

Mikroekonomia koszty

Post autor: Frey »

Trzeba to sobie najlepiej narysować na wykresie i może wtedy coś wyjdzie
Ja mikro miałem dawno i tak na oko to nie pamiętam już.

To 2 to chyba konkurencja doskonała.
ODPOWIEDZ