która oferta 5-cio letnia jest najlepsza?
a-11% przy kapitalizacji półrocznej
b-9,5% przy kapitalizacji kwartalnej
c-8,9% przy kapitalizacji dwumiesięcznej
najlepsza oferta 5-cio letnia
- Frey
- Użytkownik
- Posty: 3299
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 18:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękował: 48 razy
- Pomógł: 243 razy
najlepsza oferta 5-cio letnia
W czym jest problem?
Brak znajomości wzoru na procent składany, proszę:
\(\displaystyle{ K_n=K_o(1+ \frac{r}{m} )^{m \cdot n}}\)
m - ilość okresów kapitalizacji w roku
n - liczba lat
r - stopa procentowa
Brak znajomości wzoru na procent składany, proszę:
\(\displaystyle{ K_n=K_o(1+ \frac{r}{m} )^{m \cdot n}}\)
m - ilość okresów kapitalizacji w roku
n - liczba lat
r - stopa procentowa