Zbieżność szeregu

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
malwinka1058
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 1 paź 2014, o 16:45
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

Zbieżność szeregu

Post autor: malwinka1058 »

Zbadać zbieżność szeregu \(\displaystyle{ \sum\limits_{n=1}^{\infty} \frac{n^{100}(2n)^{n^{2}}}{(2n+1)^{n^{2}}} .}\)
Ostatnio zmieniony 9 sty 2022, o 02:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Interpunkcja.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34293
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: Zbieżność szeregu

Post autor: Jan Kraszewski »

A próbowałaś z Cauchy'ego?

JK
ODPOWIEDZ