przedział zbieżności 2

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
ann_u
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 14 wrz 2018, o 18:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Brak
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 4 razy

przedział zbieżności 2

Post autor: ann_u »

Wyznacz przedział zbieżności \(\displaystyle{ \displaystyle\sum_{n=1}^{\infty}\sin^n \left({\frac{n\cdot \ln n}{x-n}}\right)}\)
ODPOWIEDZ