Rozwiń funkcje w szereg sinusów

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
whatsup1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 17 paź 2018, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Rozwiń funkcje w szereg sinusów

Post autor: whatsup1 »

Rozwiń funkcje w szereg sinusów
\(\displaystyle{ f(x) = x(\pi - x), x \in \left\langle 0, \pi \right\rangle}\)
Jak narysować wykres tej sumy i jak się właściwie za to zabrać?
Ostatnio zmieniony 17 cze 2019, o 20:42 przez whatsup1, łącznie zmieniany 1 raz.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Re: Rozwiń funkcje w szereg sinusów

Post autor: a4karo »

Sumy??? Przecież to kawałek funkcji kwadratowej
whatsup1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 17 paź 2018, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Re: Rozwiń funkcje w szereg sinusów

Post autor: whatsup1 »

a4karo pisze:Sumy??? Przecież to kawałek funkcji kwadratowej
Już poprawiłem treść
ODPOWIEDZ