Wzór Taylora

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
rObO87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 588
Rejestracja: 16 sty 2005, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 4 razy

Wzór Taylora

Post autor: rObO87 »

Zastosować Wzór Taylora dla k=2 do funkcji f w otoczeniu punktu \(\displaystyle{ (x_{0},y_{0})=(1,2)}\)

\(\displaystyle{ f(x,y)=2x^3+y^2+x^2y}\)
ODPOWIEDZ