Wylicz splot

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
dariokoko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 162
Rejestracja: 24 paź 2014, o 16:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 30 razy

Wylicz splot

Post autor: dariokoko »

Mam za zadanie wyliczyć splot funkcji:
\(\displaystyle{ f(t) = \cos(nt)}\) i \(\displaystyle{ g(t) = \cos(mt)}\)
Otrzymałem \(\displaystyle{ \frac{1}{2 \pi } \cdot cos(mt) - \sin \frac{ \pi (n-m)}{n-m}}\) , więc
splot \(\displaystyle{ h(t) = 0 ,}\) dla \(\displaystyle{ n \neq m}\)
Jak obliczyć splot dla n=m ?
ODPOWIEDZ