Wyznaczyć szereg Fouriera

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
agrafka_01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 17 cze 2011, o 18:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław

Wyznaczyć szereg Fouriera

Post autor: agrafka_01 »

\(\displaystyle{ f(x)= \begin{cases} sinx, x \in (0, \pi ) \\ cosx, x \in ( \pi ,2 \pi ) \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ