Dowód własności stanów równowagi według Nasha

Grupy, pierścienie, ciała, rozkładalność, klasyczne struktury algebraiczne...
Whatever12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 cze 2020, o 16:16
Płeć: Mężczyzna
wiek: 22

Dowód własności stanów równowagi według Nasha

Post autor: Whatever12 »

Witam,
Mam zadanie takiej treści:

W dowolnej grze dwuosobowej, zbiory: \(\displaystyle{ W_1 = \{(\vec{p},\vec{q}) : \pi_1(\vec{p^*},\vec{q}) = \max_{\vec{p}\in\overline{\Sigma}_1}\{\pi_1(\vec{p},\vec{q})\},\vec{q}\in\Sigma_2\},\\
W_2=\{(\vec{p},\vec{q}):\pi_2(\vec{p},\vec{q^*}) = \max_{\vec{q}\in\overline{\Sigma}_2}\{\pi_2(\vec{p},\vec{q})\},\vec{p}\in\Sigma_1\},
}\)


Nazywamy zbiorami najlepszych odpowiedzi odpowiednio pierwszego i drugiego gracza.
Potrzebuję udowodnić, że:
\(\displaystyle{ W_1 \cap W_2}\)

jest zbiorem wszystkich stanów równowagi według Nasha.
ODPOWIEDZ