Elementy grupy ilorazowej

Grupy, pierścienie, ciała, rozkładalność, klasyczne struktury algebraiczne...
truskawak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 26 gru 2017, o 16:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pruszków
Podziękował: 8 razy

Elementy grupy ilorazowej

Post autor: truskawak »

Wskazać elementy grupy ilorazowej \(\displaystyle{ \ZZ ^{*} _{m} /H }\) oraz utworzyć tabelkę działania w tej grupie, jeśli:
a) \(\displaystyle{ m = 7, H =\left\{ 1,2,4\right\} }\)
b) \(\displaystyle{ m = 15, H = \left\{ 1,4\right\} }\)
Ostatnio zmieniony 6 cze 2020, o 17:31 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ