Witam
Dopiero co się tutaj zarejestrowałem.
Czy jest możliwe, aby policzyć coś takiego, jeśli tak, to jak:(
\(\displaystyle{ \lim_{ x\to 0^{+} } x\cdot e^{\frac{1}{x}}}\)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Czy to da się policzyć...
- Ptaq666
- Użytkownik
- Posty: 478
- Rejestracja: 10 wrz 2006, o 13:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piła / Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 154 razy
Czy to da się policzyć...
W programie graficznym pokazuje na nieskończoność. Nie wiem czy można zrobić taki motyw, ale spróbuj w ten sposób :
\(\displaystyle{ t = \frac{1}{x} \\ \lim_{t \to }\frac{e^{t}}{t} = \lim_{t \to }\frac{e^{t}'}{t'} = \lim_{t \to }e^{t} = }\)
\(\displaystyle{ t = \frac{1}{x} \\ \lim_{t \to }\frac{e^{t}}{t} = \lim_{t \to }\frac{e^{t}'}{t'} = \lim_{t \to }e^{t} = }\)