Oblicz granice

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
Aro89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 18 lis 2008, o 22:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pruszków
Podziękował: 5 razy

Oblicz granice

Post autor: Aro89 »

\(\displaystyle{ \lim_{x \to 0 ^{+} } \frac{1+e ^{ \frac{1}{x} } }{x}}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Oblicz granice

Post autor: Lorek »

\(\displaystyle{ \left[\frac{1+e^\infty}{0^+}\right]=\infty}\)
ODPOWIEDZ