Granica z całką

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
Iza8723
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 187
Rejestracja: 22 kwie 2020, o 19:01
Płeć: Kobieta
wiek: 18
Podziękował: 9 razy

Granica z całką

Post autor: Iza8723 »

Granica \(\displaystyle{ \lim_{ x\to + \infty }\frac{1}{x} \int_{0}^{x} \frac{1}{t} dt }\)
a) jest równa \(\displaystyle{ 0}\)
b) nie istnieje
c) wynosi \(\displaystyle{ + \infty}\)
d) jest ujemna
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22233
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3759 razy

Re: Granica z całką

Post autor: a4karo »

Trudno mówić o granicy wyrażenia, które nie ma sensu
ODPOWIEDZ